Gazete Vatan Logo

‘Oğlum korkma oyun oynuyorlar!’

Terör saldırıları nedeniyle mağdur olan ailelere psikolojik danışmanlık hizmeti verilmeye başlandı. 4 çocuk babası T.K.’nın anlattıkları, bölge halkının çöken psikolojisini gözler önüne serdi.

‘Oğlum korkma oyun oynuyorlar!’

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki terör saldırıları nedeniyle evlerinden ayrılmak zorunda kalan ve kaymakamlık tarafından barınmaları sağlanan 20 ailenin 70 üyesine psikolojik destek veriliyor. Kaymakamlığın görevlendirdiği uzmanlar, özellikle kadınlar ve çocuklarla görüşerek destekte bulunuyor. Psikolojik destek alan 4 çocuk babası T.K., maddi imkansızlıktan dolayı daha önce Sur’dan çıkamadıklarını ve çaresiz kaldıkları için evlerini terk ettiklerini anlatıyor:

Evde köşe kapmaca

“Bir süre abimin evinde kaldık. Abimin 3 odalı evinde daha önce Sur’dan çıkan babam, annem, kardeşlerim ve ablam da kalıyordu. Yer olmadığı için mecburen oradan ayrılmak zorunda kaldım. Bizi ayakta tutan inancımızdır. Allah kimsenin başına getirmesin, başkasının bunları yaşamasını istemeyiz. Çocuklar çok etkilendi. Patlama seslerini duyan çocuklar bana ‘Baba ne oluyor?’ diye sorunca, ‘Oğlum onlar oyun oynuyorlar’ diyordum. Göstermiyordum, onları bir şekilde kandırıyordum. Küçük çocuğum, bir patlama sesiyle evin içinde köşeden köşeye kaçardı. En son gelip kendini kucağıma atardı.”

Haberin Devamı

‘Birbirimizden şüphe duyar hale geldik’

Destek sağlananlardan 4 çocuk annesi A.B.’nin sözleri, psikolojik çöküntüyle birlikte paranoyaklığın da yaşanmaya başlandığının göstergesi: “Psikolojimiz bozuldu. Büyük oğlumu hastaneye yatırdım. Biz Müslümanız, nasıl bir birimizi öldürüyoruz? Birbirimize bakınca şüphe duyar duruma geldik. Dışarıdan birisine hatta çocuğuma baktığımda şüpheleniyorum.”