ODTÜ'lü olmak artık daha kolay
Üniversiteye geçişte uygulanan Lisans Yerleştirme Sınavları(LYS) başladı. Puanların açıklanmasının ardından öğrenciler için tercih dönemi başlayacak. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yer alan 8 ayrı üniversite, Türkiye ’den burslu öğrenciler almak için kolları sıvadı. KKTC’de bulunan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer, “Öğrencilere düşük puanla ODTÜ’lü olma fırsatı sunuyoruz. Burssuz bölümleri kaldırdık. Tüm öğrencilerimizi bütün bölümlere yüzde 25, yüzde 50 ve tam burslu olarak alacağız” dedi.
2005 yılında eğitim hayatına başlayan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu bölgenin eğitim-öğretim kalitesini yükseltmeyi amaçlıyor. Radikal'den Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre 8 yıldır ODTÜ Kuzey Kıbrıs’ın rektörlüğünü yürüten Prof. Dr. Turgut Tümer, KKTC’nin öğrenciler için eğitim fırsatı olduğunu belirterek, “3 yıldır İngiliz Times Education tarafından 150’den fazla ülkede 12 ile 17 bin ünlü akademisyene yapılan anketle belirlenen itibar sıralamasında ilk 100’e giren tek Türk üniversitesi ODTÜ. Biz de Ankara ’daki ODTÜ Rektörlüğüne direk olarak bağlıyız. KKTC’de bulunan ODTÜ’yü özel statüde devlet üniversitesi olarak açıklayabiliriz. Kıbrıs’tada ODTÜ’deki eğitim kalitesini yakaladık. Mezun ettiğimiz öğrencilerimizin başarı oranı çok yüksek. ODTÜ’nün eğitim standırdını buradan da tuturduk” diye konuştu.
İlk 2 yıl yurt garantisi
Üniversitede, iktisadi ve idari bilimler, mühendislik, eğitim/beşeri bilimler fakültelerinde 14 ayrı bölümde eğitim verildiği kaydeden Tümer ayrıca yüksek lisans ve yandal programlarının da yapıldığını söyledi. Yeni gelen her öğrenciye yurtlarda ilk 2 yıl barınma olanağı sunduklarını aktaran Tümer, “2014-2015 akademik yılında lisans programlarında Türkiye Cumhuriyeti kontenjanlarının tümü burslu olan ODTÜ KKK’da yüzde 25 burslu öğrencilerin öğrenim ücreti 12 bin TL, yüzde 50 burslu öğrencilerin öğrenim ücreti ise 8 bin TL belirlendi. Okuyan öğrencilerin 3’te ikisi burslu” dedi.
ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu 2003’de kuruldu. Öğrenci sayısı 2 bin 188. Hedef 3 bin 500 öğrenci. Öğrencilerin yüzde 15’i yabancı ülkelerden geliyor. Öğrenim dili İngilizce.