O imza Günay’ın çıktı!
Raporda yer alan “Islak imza” bilmecesi sonunda çözüldü
Dönemin Resim Heykel Müzesi Müdürü, görevden alınmasına neden olan raporda yer alan eski Bakan Günay’ın imzasının sahte olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu
Günay da ‘İmza attığımı hatırlamıyorum’ diyerek Müdür Gündoğdu’ya destek olmuştu. Ancak Kriminal Polis Laboratuvarı, belgedeki imzanın Günay’a ait olduğunu ortaya koydu.
Kültür ve Turizm eski Bakanı, AK Parti Milletvekili Ertuğrul Günay’ın, bakanlık görevinin son günlerinde yaşanan ve yargıya da taşınan “ıslak imza” bilmecesi çözüldü. Dönemin Ankara Resim Heykel Müzesi Müdürü Ömer Gündoğdu, görevden alınmasına yol açan, Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın soruşturma raporundaki imzanın Bakan Ertuğrul Günay’a ait olmadığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, onaydaki Bakan Günay’ın imzasıyla, orijinal olduğunu savunduğu imzayı da savcılığa sunmuştu.
‘İmzalamış olamam’
Günay da, “Bir müfettiş raporuna imza attığımı hatırlamıyorum” sözleriyle Gündoğdu’ya destek vermiş ve o günlerde gazetelerde yaptığı açıklamalarda şunları söylemişti: “24 Ocak’ta İstanbul’daydım ve EMITT Fuarı’na katıldım. İstanbul’dan döndükten sonra 25 Ocak’ta da devir-teslim yaparak görevimi devrettim. Ayrıldığım gün böyle bir şeyi imzalamış olmamam gerekir. Konu savcılığa intikal etmiş, araştırıldıktan sonra gerçek ortaya çıkacaktır.”
‘Aynı şahıs atmış’
Belgedeki imzanın Günay’ın mı olduğu yoksa iddia edildiği gibi taklit mi edildiği konusuna nokta, Emniyet Genel Müdürlüğü Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı tarafından yapılan inceleme sonucu konuldu. VATAN’ın ulaştığı 19 Ağustos 2013 tarihli “Uzmanlık Raporu”nda, sahte olduğu iddia edilen belge ile orijinal imza arasında yapılan karşılaştırma sonucunda, “Bakan Ertuğrul Günay” adına atılı imzaların aynı şahıs elinden çıktığı yönünde kanaat hasıl olmuştur” denildi.
El hareketleri ve karakter aynı
Kriminal Polis Laboratuvarı’nın hazırladığı uzmanlık raporunda, imzalar arasında yapılan karşılaştırma sonucunda varılan tespitler ise şöyle sıralandı:
- İmzaların genel şekli, tersim tarzı ve inşa’a karakteri,
- İmzaların başlangıç ve sonlandırılışı,
- İmzalar içerisindeki karakteristik el hareketlerinin yapılışı
- Kaligrafik ve itiyadi diğer hususiyetler yönünden aralarında benzerlikler bulunduğu tespit edilmiştir.