Gazete Vatan Logo

Norveç Başbakanı özür diledi

Norveç Başbakanı Kjell Magne Bondevik, Norveç'teki yumurtalı saldırıdan dolayı Başbakan Erdoğan'dan özür dileyerek, "Ziyaretiniz bu nahoş olayla gölgelendi, buna çok üzüldük" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 2. Dünya Savaşı'nın son ermesinin 60. yıl dönümü törenlerine katılmak üzere gittiği Rusya'nın başkenti Moskova'da çok sayıda liderle kısa görüşmeler yaptı. Alınan bilgiye göre, Başbakan Erdoğan'ın Moskova'da görüştüğü Norveç Başbakanı Bondevik, Erdoğan'ın Norveç ziyaretinde yaşanan yumurtalı eylemleri hatırlatarak, "Ülkemize yaptığınız başarılı seyahat iki nahoş olayla gölgelendi. Buna çok üzüldük. Türkiye'ye çok önem veriyoruz. Üzüntümüz bunun için büyük oldu" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin'le de görüştü. Erdoğan Putin'e Türkiye'nin sözde Ermeni soykırımıyla ilgili hassasiyetini aktararak, Duma'nın aldığı sözde Ermeni soykırımıyla ilgili kararın Türkiye'de üzüntüye neden olduğunu belirtti. BM Genel Sekreteri Kofi Annan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Tassos Papadopulos'la üçlü bir görüşme yapan Erdoğan, bu görüşmeden olumlu izlenimlerle ayrıldı. Annan, Borgenstock'la başlayan sürecin geride kaldığını belirterek, Kıbrıs sorununun çözümü yönünde yeni bir sürecin içinde olduklarını ifade etti. Papadopulos ise Güney Kıbrıs olarak olumlu çözümden yana olduklarını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, Moskova'daki törenlerde karşılaştığı Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan'la tokalaşmakla yetindi. Erdoğan, Putun'in verdiği yemekte Hollanda Başbakanı Jan Peter Balkenende ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le aynı masada oturdu.

Haberin Devamı