Gazete Vatan Logo

Narin Güran cinayetinin ardından anne ve babanın davranışları ve beden dili ne anlatıyor?

Diyarbakır'da kaybolan ve arama çalışmalarının 19'uncu gününde cansız bedeni bulunan Narin Güran (8) cinayetine ilişkilin yürütülen soruşturmada yeni gelimeler ortaya çıkarken özellikle anne ve babanın soğukkanlılığı dikkat çekiyor.

Narin Güran cinayetinin ardından anne ve babanın davranışları ve beden dili ne anlatıyor?

Narin cinayeti soruşturmasında anne, baba, ağabeyleri ve amcanın davranışlarını, beden dilini İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İletişim Uzmanı Dr. Hüseyin Kazan Milliyet’e analiz etti.

Anne Yüksel Güran: Çarpıcı bir detay var ki o da annenin yüzündeki ifadelerin renk vermeyen nötr biçimde seyretmesidir. Anneyle ilgili durumu özetleyecek olursak iki husus ön plana çıkıyor. Birincisi çok belli etmese de veya edemese de içindeki acı ikincisi ise böyle ağır ve acı süreçteki soğukkanlılığı.

Baba Arif Güran: Baba da standartlaşmış bir beden dili göze çarpıyor. Böyle acı verici durumlarda sergilenmesi kolay olmayan sakin bir beden dili sergiliyor. Babanın beden diline makro düzeyde odaklanıldığında genel bir çökkünlük kendini gösteriyor.

Amca Salim Güran: Amca cevap verebildiği sorulara cevap verirken söyleyecek bir şeyi olmadığı soruları da nötr bir şekilde geçiştirmektedir.

Ağabey Enes Güran: Enes’le ilgi ifadenin tamamı okunduğunda düzenli bir kronolojik akış ve olaya dair boşluk içermeyen bir dizilim bulunmaktadır. Bu dizilim masumiyeti veya soğukkanlılığı sergilemesi açısından üzerinde durulmayı gerektiriyor.

Haberin Devamı