Gazete Vatan Logo

Mersin afet bölgesi ilan edildi mi? Deprem nedeniyle Mersin afet bölgesi mi, Mersin afet bölgelerine dahil mi?

Mersin’e deprem bölgesinden yaklaşık 400 bin kişinin göç ettiği tahmin ediliyor. Belediye Başkanı Vahap Seçer “En az 65 bin aile Mersin’e geldi” diyor. Mersin’deki okullara kayıt aldıran öğrenci sayısı 7 bini buldu. Peki, Mersin afet bölgesi mi? Deprem nedeniyle Mersin afet bölgesi ilan edildi mi?

Mersin afet bölgesi ilan edildi mi? Deprem nedeniyle Mersin afet bölgesi mi, Mersin afet bölgelerine dahil mi?

Hatay'da meydana gelen depremin şiddetli hissedildiği Mersin'de okullar bir gün tatil edildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Mersin bir tahribat, bir yıkıntı yaşamadı ama depremin komplikasyonlarının en yoğun yaşandığı yer. Şu anda 1,9 milyon insana göre sağladığım kaynaklarla 2,3 milyon insana hizmet götürüyorum. Buraya alacağımız göç, bize büyük yatırımlar, finansman kaynakları gerektirecek. Ya afet bölgesine dahil edilmeli ya da farklı bir statü verilebilir. Bir destek, teşvik kapsamına alınması gerekir” dedi. Peki, Mersin afet bölgesi mi? Deprem nedeniyle Mersin afet bölgesi ilan edildi mi? 

Mersin afet bölgesi ilan edildi mi? 

Mersin’in afet bölgesi ilan edilsin talebi var ancak, Mersin henüz afet bölgesi ilan edilmedi.  

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca yaptığı açıklamada, "Mersin Valiliğimizin kararı ile 21 Şubat Salı günü eğitim öğretim faaliyetlerimize bir gün ara verilmiştir" dedi. 

İlk bilgilere göre 3 kişinin hayatını kaybettiği, 213 kişinin yaralandığı Hatay depremi, Mersin kent merkezi ve ilçelerde de şiddetli hissedilmişti. 

Haberin Devamı

Mersin'de kiralar arttı

 

Toroslar, Akdeniz, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinde ev kiraları iki katına çıkarken, Silifke ve Erdemli ilçelerinde ise kiralar yıllık ve peşin isteniyor. 1 milyon 916 bin olan nüfusu depremzedelerin gelişi ile yüzde 40 artan kentte; en düşük ev kirası 3 bin TL'den 8 bin TL'ye çıktı. MTSO Emlak Komite Başkanı, TÜGEM İl Başkanı Ümit Mete, kentte ciddi bir konut krizinin ortaya çıktığını söyledi. Mete, "Mersin, Deprem bölgesine yakınlığından dolayı yoğun göç aldı. Kentte zaten bir konut sıkıntısı vardı; son göç ile birlikte ciddi bir sorun olmaya başladı. Depremden önce de Mersin genelinde bir barınma sorunu söz konusuydu. Özellikle yabancıların gelişi bunu arttırmıştı, depremzedelerin gelişi ile bu sorun gün yüzüne çıktı. İkinci depremden sonra da kente gelişler oldu. Sahil kesimindeki Mersinliler de yaylalara, yazlıklara göç etti. Buralarda da barınma sorunları ortaya çıktı "ifadelerini kullandı.