Gazete Vatan Logo

LGS tercih robotu (e okul)! LGS tercihleri il yüzdelik dilime göre mi yapılacak, nasıl yapılır? LGS tercihi yapma (LGS tercih robotu 2024 MEB)

LGS tercih robotu, LGS lise tercihleri ile sorgulanıyor. Liselere Geçiş Sistemi sınav sonuçlarının açıklanınca gözler LGS tercih kılavuzuna çevrildi. Bu yılki lise kontenjanları ve geçen seneki yüzdelik dilimleri e-okul sistemi üzerinden erişime açıldı. Peki, LGS tercihleri il yüzdelik dilime göre mi yapılacak, nasıl yapılır? İşte LGS tercihi yapma süreci hakkında detaylar…

LGS tercih robotu (e okul)! LGS tercihleri il yüzdelik dilime göre mi yapılacak, nasıl yapılır? LGS tercihi yapma (LGS tercih robotu 2024 MEB)

MEB LGS tercih sonuçları açıkladı. Öğrenciler sınav sonuçlarını sorguladıktan sonra lise tercihlerine başladı. 2024 LGS lise tercih robotu ve tercihlerim detayları sorgulanıyor. LGS kapsamındaki merkezi sınavla öğrenci alacak okulların bu yılki kontenjanları ile geçen seneki yüzdelik dilimleri, e-Okul sistemi üzerinden açıklandı. Tercihler için son gün 17 Temmuz 2024. İşte LGS tercih robotu

e-Okul üzerinden, kontenjan tabloları ile 2023'te bu okullara sınavla yerleştirmede oluşan en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimler görülüyor.

LGS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Yerel yerleştirme tercihlerinden ilk 3 okulu Kayıt Alanından seçmek şartıyla öğrenciler en fazla 5 okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 okul seçilebilecektir. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde Merkezî Sınav ile öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 10 okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 okul olmak üzere toplamda 20 okul tercihinde bulunabilecektir.

Haberin Devamı

LGS TERCİH ROBOTU 2024

Öğrencilerin tercihlerinde kolaylık sağlamak amacıyla tercih robotu hazırlandı. Tercih robotunu kullanarak istenen yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke düzeyinde okul listeleri ve okullarla ilgili detaylı bilgiler görülebiliyor.

Tercih robotunda okul türleri, il, ilçe ve 2023'e ait yüzdelik dilimlere göre arama yapılabiliyor.

LGS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

LGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS yerleştirme sonuçları, 22 Temmuz'da açıklanacak.