Gazete Vatan Logo

LGS 2. Tercih ne zaman, lise nakil işlemleri ne zaman açılacak 2024? Lise 2 tercihler takvimi

LGS 2. tercih tarihleri için araştırmalar yoğunlaştı. LGS tercih sonuçlarının 22 Temmuz 2024 tarihinde açıklanmasıyla lise nakil işlemlerinin ne zaman başlayacağı sorgulanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan LGS 1. ve 2. nakil tercih takvimi ile LGS ek yerleştirme tarihleri netleşti. Peki, LGS nakil işlemleri (ek tercih) ne zaman başlıyor? e-Okul ile nakil başvurusu nasıl yapılır?

LGS 2. Tercih ne zaman, lise nakil işlemleri ne zaman açılacak 2024? Lise 2 tercihler takvimi

LGS yerleştirme sonuçları 22 Temmuz Pazartesi günü erişime açıldı. İlk yerleştirmede öğrencilerin yüzde 96.21'i tercihlerine yerleşti. Herhangi bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği liseyi değiştirmek isteyenler lise 2. tercih tarihlerini araştırıyor. Peki, LGS 2. ek tercih ne zaman? e- Okul ile lise nakil başvurusu nasıl yapılır?

LGS 2. TERCİH NE ZAMAN?

Yerleştirmeye esas 1. nakil için tercihler 22 - 26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak ve 1. nakil sonuçları 29 Temmuz'da açıklanacak.

İkinci nakil tercih başvuruları ise 29 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında alınacak, sonuçlar 5 Ağustos'ta ilan edilecek.

6 - 14 Ağustos tarihleri arasında boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak. Okul ve kurumlar yatılılık başvurularını 19 - 23 Ağustos tarihleri arasında alacak. 26 Ağustos'ta ise yatılılık yerleştirme sonuçları ilan edilecek.

NAKİLLER 2 DÖNEM SÜRECEK

Sınavla ve yerel yerleştirme kapsamında açık kalan kontenjanlara yerleştirmeye esas nakil işlemleri iki dönem hâlinde yapılacak. Yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler de nakil talebinde bulunabilecekler. Her iki dönemde de merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

Haberin Devamı

Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak. Ancak tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek suretiyle en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek.