KYK kredi ve yurt başvuruları ne zaman sona erecek?
KYK kredi ve yurt başvuruları başladı. Sınavın sona ermesi ile birlikte üniversitelere yerleşen öğrenciler KYK kredi ve yurt başvurularını yapmaya başladılar. Peki KYK kredi ve yurt başvuruları ne zaman sona erecek? İşte ayrıntılar...
KYK kredi ve yurt başvuruları ne zamana kadar devam edecek? Öğrenciler tarafından dikkatle takip edilen KYK kredi ve yurt başvuruları için son tarih açıklandı. İşte KYK kredi ve yurt başvuruları hakkında merak edilen tüm soruların yanıtları ve ayrıntılar haberimizde yer alıyor...
Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait yurtlarda barınmak isteyen üniversite öğrencileri için başvuru süreci başladı. Başvurular, 22 Ağustos 2016 Pazartesi gününe kadar yapılabilecek.
Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2016-2017 eğitim öğretim döneminde Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlara yerleşebilmek için başvurular başladı.
KYK BURSU KRİTERLERİ
Açık Öğretim öğrencileri,(Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)
Ön lisans öğrencileri,
Lisans öğrencileri,
İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler,( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)
LYS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100′e giren öğrenciler,(öncelikli olarak),
Yüksek Lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
Vakıf Üniversitesi öğrencileri,
Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler,
Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler,
İkinci öğretim de okuyan öğrenciler,
Burstan yararlanabilmektedir.
Not: Burs alan öğrenciye öğrenim kredisi, öğrenim kredisi alan öğrenciye ise burs verilmemektedir. Bir öğrenci hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.
KURUMDAN BURS YA DA ÖĞRENİM KREDİSİ ALAN ÖĞRENCİLER
2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine göre burs verilen öğrenciler hariç olmak üzere, 5102 sayılı Kanunun 2.nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler,
Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,
Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,
Yabancı uyruklu öğrenciler,
Ek süre öğrenim gören (artık yıl) öğrenciler,
Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,
Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenci
Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında, en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler,
Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,
Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler,
Burstan yararlanamazlar.
KYK BURS VE KREDİ FİYATLARI NE KADAR
KYK Burs ücretleri; Lisans öğrencilerine aylık 330 TL, yüksek lisans öğrencilerine aylık 660 TL, doktora öğrencileri ise aylık 990 TL kredi veya burs ödemesi yapılıyor. Ayrıca başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla ÖSYM sınavında her puan türünde ilk 100’e giren öğrenciye ve amatör spor dallarında milli olmuş öğrencilere 990 TL veriliyor.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 2015 yılı itibarıyla 996.312 öğrenci öğrenim kredisi, 353.722 öğrenci de burs olmak üzere toplam 1.350.034 öğrenci burs ve kredi imkânından yaralanıyorlar. KYK Burs ve kredi başvuruları sonrasında kredi ve burs almaya hak kazanan öğrencilere yapılacak olan ödemeler, Ocak 2016'dan itibaren gerçekleştirilecek.
KYK YURT - BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NASIL VE NEREYE YAPILACAK
KYK 2016 yılı için yapılacak olan yurt, burs ve kredi başvuruları kredi yurtlar kurumun resmi sitesi www.kyk.gov.tr/ sitesine giriş yapılar başvuru yapılabileceği gibi e devlet üzerinden e devlet şifresi ile giriş yapılarak başvuruda bulunabilecek.
KYK BAŞVURULARI İÇİN İSTENEN BELGELER
1. Öncelik Belgesi (Önceliği Olanlar İçin)
Şehit ve gazi çocuğu, (Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak belge)
% 40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,( Tam teşekkülü hastaneden alınacak rapor)
Anne ve babası vefat etmiş olanlar,(Bağlı bulunduğunuz Nüfus Müdürlüğünden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Belgesi)
Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar,(Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünden alınacak belge)
Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,(Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge)
Anne ve/veya babası Gençlik ve Spor Bakanlığı (Merkez Teşkilatı) ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda çalışanlar veya Kurumdan emekli olanlar (Kurumdan alacakları onaylı belge)
Milli olmuş Amatör sporcular lisanslı (T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünden alınacak belge/yazı)
2014-2015 öğretim yılında yükseköğrenim öğrencisi olarak Kurumuza başvuran ve 13.05.2014 tarihinde Manisa Soma maden ocağında meydana gelen kaza nedeniyle babası vefat eden öğrenciler (ilgili Resmi Kurumdan alınacak belge)
2. 4 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf
3. % 40 ve üzeri engelli ebeveyni olanların (Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor)
4. Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/ dekontu
5. 18 yaşından küçükler için Kurum internet sayfasından temin edilen ve doldurulan Aile İzin Onay Belgesi
6. Aynı öğretim döneminde yükseköğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi, kayıt tarihinden itibaren bir ay içinde ibraz edilecektir.
7. Verilen süre içinde ilgili yurt müdürlüklerine kayıt yaptırmayan öğrenciler, haklarını kaybedeceklerdir.