Gazete Vatan Logo

Kurban vekaletini verdi!

Ahmet Lütfü Akar ve beraberindeki heyetle görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar ve beraberindeki heyetle görüştü. Türk Kızılayı’nın çalışmaları hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, “Çok önemli görevler yapıyorsunuz. Bunun biz farkındayız. Zaman zaman siyaset olarak sitemlerimiz oluyor, geçmişte de oldu. Ama bunları Kızılay’ın daha iyi olması için yaptığımızdan emin olmanızı isteriz” dedi.

Başkan Akar’ın teklifi üzerine, Kılıçdaroğlu kurban vekaleti verdi. Kılıçdaroğlu, “Genelde kurbanı Tunceli’ye telefon ediyoruz, ağabeyim var orada onlar kurbanı kesip dağıtıyorlar. Çünkü Ankara’da kesme şansımız yok. Kessek dağıtma şansımız yok. Onlar yapıyorlardı ama şimdi Kızılay’la yapalım. Çok daha güzel” dedi.

‘Kısa dönem 4 ay olsun’

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, kısa dönem askerlik süresinin 4 aya indirilmesi için kanun teklifi verdi. Teklife göre, kısa dönem askerlik süresi, 6 aydan 4 aya düşürülüyor. Teklifin gerekçesinde, üniversite mezunu gençlerin en verimli çağlarında iş ve sosyal yaşamdan uzun süre ayrı kalmasının gelecek planlarında aksamalara neden olduğu ifade ediliyor.

Haberin Devamı