Kurban Bayramı tatili kaç gün sürecek? 2017 Kurbanlık fiyatları...
Kurban Bayramı tatili için geri sayım sürüyor. Vatandaşlar Kurban Bayramı tatilinin kaç gün süreceğini oldukça merak ediyorlar. İşte Kurban Bayramı tatiline ilişkin merak edilen soruların yanıtları...
Kurban Bayramı ne kadar sürecek sorusu son günlerin en fazla merak edilen konuları arasında yer alıyor. Kurban Bayramına ilişkin merak edilen bir diğer soru ise 2017 Kurbanlık fiyatları kaç lira oldu? İşte Kurban Bayramı tatilinin ne zaman başlayacağı ve 20147 Kurbanlık fiyatları...
KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN, KAÇ GÜN SÜRECEK?
Kurban Bayramı, her yıl biraz daha geriye gelerek yaz aylarına doğru çekilmeye başladı. Bu yıl, 31 Ağustos Perşembe günü Arefe olarak kabul edilecek. 01 Eylül- 04 Eylül arası ise Kurban Bayramı'nın dört günü olacak. Yani bu yıl, arefe günü de dahil edilirse Kurban Bayramı 31 Ağustos Perşembe günü başlayıp 04 Eylül Pazartesi günü son bulacak.
2018 yılı içerisinde kutlanacak olan Kurban Bayramının ise, tamamının hafta içine gelmesi nedeniyle 9 gün olması bekleniyor.
2018 yılında kutlanacak olan Kurban Bayramı'nın arefe günü 20 Ağustos Pazartesi günü olacak. Bayramın dördüncü ve son günü ise 24 Ağustos tarihine denk gelecek.
AREFE GÜNÜ TAM GÜN OLABİLİR
Özellikle tatil merkezlerinin merakla beklediği tatil uzatma ve birleştirme kararı bu yıl uzun soluklu olmasa da, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın resmi tatil olması, arefe gününün tam gün ilan edilebilmesi konusunu gündeme taşıdı. Bu gelişmeyle birlikte toplam tatil süresi 6 güne çıkabilir. Diğer bir ihtimalle de 28-29 Ağustos tarihlerinin resmi veya idari tatil ilan edilmesi, tatilin 10 güne çıkmasını mümkün kılabilir.
Düve Kesim Yasağı Fiyatları Yükseltecek
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından damızlık düve kesimine getirilen yasak sonucu kurbanlık fiyatlarının yüksek seviyelere çıkması bekleniyor. Yetiştirilen düvelerin elde kalması satıcıyı bunun neticesinde kurban fiyatlarının yükselmesi de alıcıyı endişelendirirken bu duruma besici Hüseyin Kalkan, “Bu yasak çok sıkıntıya yol açacak, fiyatlar da artacak. Tosun 10 bin TL’ye çıkacak, bir dana 5 bin TL’ye çıkacak. Bu milletin elinde düve var yani, bu düve ne olacak? Adam damızlık yapacak nasıl bir sene bunu bekleyecek? Çoban tutmuş o kadar da masraf etmiş. Bu karar epey sorun olacak fiyatlar kalkacak. Her şeyin fiyatı artar. Mesela adamın elinde 500 tane düve var, yasak edip bu nasıl olacak?” yorumunu getirdi.
Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in dişi düve kesimine yasak getirildiğine dair açıklamasına karşın Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu ise, dişi düve kesiminin zaten yasak olduğunu, ancak yeniden gündeme getirilmesinin caydırıcı olacağını belirterek, kararı olumlu bulduklarını belirtmişti. Ahmet Kıroğlu yaptığı açıklamada, "Böyle bir yasak zaten vardı, ama uygulanmıyordu. Bunun doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz. Hayvan sayısının çoğalmasını sağlamalıyız. Normalde de düve kesilmemesi lazım. Dişi olmazsa üretimi yapamayız. Biz bunu baştan beri savunuyoruz." İfadelerine yer verdi.
Dışarıdan kurban ithal ederek bu iş olmaz!
Canlı büyükbaş hayvan ithalatında gümrük vergisinin %135’ten %26’ya düşürülmesi ve Karkas et ithalatında ise, &100-225 arasında olan gümrük vergisinin %40’a indirilmesi yerli hayvan yetiştiricilerinin dikkatini çekti. Yapılan bu adımı doğru bulmadığını belirten Ahmet Kıroğlu dışarıdan getirilen hayvanın asla çözüm olmayacağını belirtti. Asıl çözümün yerli üreticiyi teşvik ve destekten geçtiğinin altını çizen Kıroğlu tarım ve hayvancılıktan kaçan değil üreten taraf olunması gerektiğini vurgulayarak “Sürekli ithalat kozunu kullanarak varlığımızı artıramayız.” dedi.
Osmaniye Belediyesi başkanlığındaki komisyon 2017 Kurbanlık Fiyatlarını belirledi.
Kurban Bayramı’na yaklaşırken Osmaniye Belediyesi’nin başkanlığında kurulan komisyon kurbanlıkların satış fiyatlarını belirledi. Başkanlığını Belediye Başkan Yardımcısı Hacer Burcu Yüceer’in yaptığı fiyat tespit komisyonunda, Belediye Veteriner İşleri Müdürü Hüseyin Küçük, Tarım İl Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Dr. Yusuf Göktaş ve Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Bozkurt katıldı. Komisyonun aldığı karara göre kurbanlık hayvanların kilogram fiyatını sarıbaş, merinos, erkek keçi için 14,00 TL, mor koyun, kangal koyun ve Van beyaz koyun için 13,50 TL, büyükbaş hayvanlardan tosun 15,00 TL, düve 14,00 TL, kısır inek 12,00 TL olarak belirlendi.
DİYANET VEKÂLET KURBANLIK BEDELİNİ AÇIKLADI!
2017 Kurbanlık fiyatları ile ilgili açıklamada bulunan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü Mustafa Tutkun vekalet kurban bedelinin yurt içinde 850, yurt dışında 600 lira olarak belirlendiğini açıkladı.
Yaptığı açıklamada Türkiye'de 275 merkezde, yurt dışında 135 ülke ve 400 bölgede, yaklaşık 275 bin hisse kurban kesimini planladıklarını belirten Tutkun dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların kurban coşkusunu yaşanması için çalıştıklarını dile getirdi. Diyanet Vakfı’na vekâlet vermek isteyen vatandaşlar için, “Türkiye'den vekâlet vermek isteyen vatandaşlarımızın yurt içinde kurbanlarının kesilmesi için 850 lira, yurt dışında kurban vekâleti için ise 600 lira bedel belirlendi. Yurt dışından kurban vekâletlerini verecek vatandaşlarımız ise 150 avro üzerinden belirlenen rakamlarla, vekâletlerini TDV'ye ulaştırmış olacak.” Açıklamalarında bulundu.
Türkiye Diyanet Vakfı’na vekâlet vermek isteyenlerin...
Yurt içi ve yurt dışı kurban faaliyetlerinin birebir takip edildiğini ve tamamen İslami usullere göre yapıldığının güvencesini veren Tutkun bağışların, "www.diyanetvakfi.org.tr" adresi, online bankacılık sistemi, anlaşmalı banka, PTT ile TDV il ve ilçe şubeleri, müftülükler ya da mahallelerdeki din görevlileri aracılığıyla vekaletlerin vakfa ulaştırılabileceğini bildirdi.
Elden bağış yapan vatandaşların "Vekâlet alındı" makbuzu almalarını isteyen Tutkun, yurt dışında yaşayan vatandaşların ise din görevlileri, dernek başkanları, müşavirlik veya ataşelere vekâletlerini ulaştırabileceğini ifade etti.