Gazete Vatan Logo

Kriptolu telefon soruşturmasında flaş gelişme

Kriptolu telefonların dinlenmesi soruşturmasında mahkemeye sevk edilen 11 şüpheliden 4'ü tutuklandı, 7'si serbest bırakıldı. Tutuklananlar arasında TİB eski başkanvekili Osman Nihat Şen de yer alıyor.

TİB eski Başkanvekili Şen ve 3 TİB mensubu, "casusluk", "devletin birliğini bozmak" ve "kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiği" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklandı, 5 kişi adli kontrol şartıyla, 2 kişi ise savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakıldı

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığının, "casusluk", "devletin birliğini bozmak" ve "kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiği" iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında savcının tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk ettiği 11 şüpheliden 4'ü tutuklandı, 5 kişi haklarında adli kontrol uygulanması şartıyla, 2 kişi ise savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Şüpheliler, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimi Fahrettin Yıldız tarafından sorgulandı. Yıldız, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) eski Başkanvekili Osman Nihat Şen ile TİB mensupları Bülent Kocagürbüz, İsmail Bakar ve Ferhat Saraç'ın tutuklanmasına karar verirken, 2 şüpheliyi sorgunun ardından, 5 kişiyi ise adli kontrol kararıyla serbest bıraktı.

Haberin Devamı

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığının, "casusluk", "devletin birliğini bozmak" ve "kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiği" iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında ifadesi alınan 26 kişiden 11'i tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişti.

ERDOĞAN SINIRSIZ DİNLEDİLER DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan dinleme iddialarına ilişkin söyle konuşmuştu; "60 kez dinlendiysek az yahu. Ben sınırsız diye biliyorum. Bu benim yeni dillendirdiğim bir konu değil. Aylardır, son iki yıldır dillendirdiğim bir konu. Cumhurbaşkanlığının da dinlendiğini söyledim. Biz söylerken medya inanmadı. TSK’nın dinlendiğini anlattım. Maalesef söylediklerimiz kaile alınmadı. Çünkü yargı işgal altındaydı. Emniyetin içinde ciddi sıkıntılar vardı. Emniyet ve yargının çalışmaları neticesinde. O makamda bulunan insanları tweet yoluyla açıklaması yapması ve o görevin başında kalması mümkün mü? Bu tür insanları yargı makamında tutmazlar dünyada. HSYK ilk adımlarını atmıştır. Bunlar 3-5 değil çok daha fazla. Bunları üst yargıda da görüyoruz. Gölbaşı’ndaki süreç bir çok şeyi ortaya çıkaracaktır. Bu eteklerden çok taşlar dökülecek. Henüz bunlar bitmedi, arkası gelecek. Bunların arkası geldikçe Türkiye huzur ortamını yakalayacaktır."

Haberin Devamı