Gazete Vatan Logo

Konya emniyeti yakaladı!

3 Hristiyan din adamını infaz etmişlerdi

Konya emniyeti yakaladı!

Konya emniyetinden bir polis memuru, Çeçenler’den birini izlediği infaz videosundan hatırlayınca olay çözüldü.

Suriye’deki iç savaşta zaman zaman Hristiyan din adamlarına yapılan vahşi infazlar tüyler ürpertiyor. Bu infazların videoları sosyal paylaşım sitelerinde dolaşıyor. İşte VATAN, o görüntülerden biriyle ilgili geçen hafta yakalandığı iddia edilen 3 kişinin izini sürdü. Korkunç infaz görüntüsünde, diz döktürülen ve aralarında Katolik rahip Francois Murad’ın da olduğu üç din adamı Çeçen oldukları ileri sürülen bir grup tarafından başları kesilerek öldürülüyordu. Yüzlerce genç ve çocuğun ortasına diz çöktürülen din adamları için Çeçen komutan da, “Yakaladığımız 3 kafirin katli vaciptir. Kafirlerin yaşam hakkı yok. Bunlar vatan hainleridir” dedikten sonra tekbir sesleri arasında din adamlarının başları kesilip vücutlarının üzerine konuluyordu. Bu korkunç infazı yapanların Türkiye’de yakalanmaları ise bir polis memurunun dikkatiyle gerçekleşti. Çok sayıda faili meçhul olayı çözmeleriyle ünlü Konya Emniyeti’nden aldığımız bilgilere göre, geçtiğimiz hafta Suriye’den İstanbul’a giden bir araç, Konya Cihanbeyli’de yol kontrolünde durduruldu. Durdurulan aracın içerisinde Mogamed A. ve Ahmad R. adlı iki Çeçen ve Çeçenlerden birinin gayri resmi eşi olan Fatim M. adlı Suriyeli bir kadın vardı.

Önce serbest kaldılar

Emniyet, oturma izinleri olmayan yabancıların işlemlerini yapmak için ve Suriyelilere tanınan bazı hakları netleştirmek için üçünün de geçişine izin vermeyerek Yabancılar Şube’de 3 gün gözaltında tuttu. Bu süre zarfından ise Çeçenler, Konya’dan geçici bir ikamet bulmayı sağlayarak serbest bırakıldı. Serbest bırakıldıktan sonra ise haklarındaki işlemleri yapan bir polis memuru, internette gördüğü ve Suriye’de Katolik rahip Francois Murad’ın kafası kesilerek idam edildiği görüntülerde yüzü açık, uzun sakallı, iri ve uzun bir kişiyi bu Çeçenlerden birine benzetti. Bu bilgiyi daha sonra üstleriyle paylaştı. Konya emniyeti ise durumu hemen İstanbul Emniyeti’ne bildirdi.

İstanbul’daki ev baskını

Şahısların Konya’da ikamet için gösterdiği adresten İstanbul’da nerede kaldıkları belirlendi. Hemen İstanbul’daki bu adrese baskın düzenlendi. Baskında bir silah ve patlayıcı hazırlamak için kullanılan birçok madde bulunmasının ardından şahıslar hemen gözaltına alındı. İki Çeçen çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, Suriyeli kadın ise Hatay’daki mülteci kampına gönderildi. Tutuklamaların ise Suriye’deki infazlara yönelik görüntüler dışında maddi kanıt olmadığı için sadece evde bulunan patlayıcı malzemeleri ve silah üzerine yapıldığı öğrenildi. Diğer yandan Suriye’de yaşanan iç savaştaki boşluktan dolayı, infazlara ilişkin nasıl bir sürecin ortaya konulacağı ise netleşmedi.

2 metropolitten hâlâ haber yok

Geçen ay Suriye’nin İdlib kenti kırsalında, Çeçenler tarafından kaçırılan Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahim ile Rum Ortodoks Metropoliti Pavlos Yazıcı’nın infaz edildiği öne sürülmüştü. Ancak İbrahim ile Yazıcı’nın bu kişiler arasında olmadığı ortaya çıktı. İbrahim’in yeğeni Cemil Diyarbakırlı da, görüntülerdeki kişilerin amcası ve Rum Ortodoks Metropoliti Pavlos Yazıcı olmadığına dikkat çekerek, “Kendilerinden halen haber alamadık. Bu görüntüleri biliyoruz ancak bu kişiler onlar değil” dedi.

Konya emniyeti yakaladı

Fransisken tarikatından

Vatikan, geçen ay yaşanan infazların ardından bir açıklama yaparak, 49 yaşındaki rahip Francois Murad’ın kaldığı manastırda saldırıya uğradığını ve kafasının kesildiğini açıklamıştı. Açıklamada, Rahip Murad’ın Ortadoğu’daki Hristiyan mekânlarının resmi koruyucusu Fransisken tarikatı üyesi olduğu da ifade edilmişti.

Haberin Devamı