Gazete Vatan Logo
GündemKobani'de büyük bir patlama gerçekleşti

Kobani'de büyük bir patlama gerçekleşti

Kobani'de büyük bir patlama gerçekleşti

Suruç'ta en az 20 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan kısa bir süre sonra Kobani'de bomba yüklü bir araçla intihar saldırısı düzenlendiği iddia ediliyor.

Dicle Haber Ajansı'na göre, Suruç'taki bombalı saldırıdan hemen sonra Kobani'de Hükümet Binası'nın yakınlarında büyük bir patlama meydana geldi.

Patlamanın bomba yüklü araçtan olabileceği kaydedildi.

Patlamadan yaralıların da olduğu belirtildi.

Fırat Haber Ajansı muhabiri Sedat Sur, Kobani'de bulunduğu binaya bombalı araçla saldırı yapıldığını Twitter hesabından bildirdi.

Kobanide büyük bir patlama gerçekleşti

Kobani'de gerçekleşen patlamadan ilk görüntü:

Kobanide büyük bir patlama gerçekleşti
YPG'DEN SALDIRI HAKKINDA AÇIKLAMA
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, YPG güçlerine ait bir kontrol noktasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendiğini belirtirken, YPG sözcüsü, IŞİD’le çatışmalardan kalan patlamamış mühimmatın kontrollü olarak imha edilmesi nedeniyle kentte birkaç ‘patlama’ olduğunu belirtti.

Can kaybı yok
ANHA haber ajansının YPG kaynaklarına dayandırdığı haberine göre; ilk etapta bombalı araçla saldırı olduğu sanılan şiddetli patlamaya, Kobani’de arazi ve evlerden çılarılıp biraraya toplanan mayın ve tuzaklanmış havan toplarının aşırı sıcaktan patlaması sebep oldu.

YPG açıklamasında “Kobani’de DAIŞ çetelerinin daha önce yerleştirdiği ve YPG güçlerinin çalışmaları sonucunda temizlenen ve kentin güneyindeki Mihemed Dirra Okulu yakınlarında bir araya toplanan mayın ve havan topları aşırı sıcaklardan dolayı patladı. Patlama şiddetliydi. Okul ve çevredeki bazı binalarda hasar oluştu. Ancak herhangi bir can kaybı olmadı” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı