Gazete Vatan Logo

‘Koalisyon konusunda kırmızı çizgimiz yok’

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, koalisyon konusunda “Hiç kimseyle ön şartımız yok, kırmızı çizgimiz yok” diye konuştu.

ALMANYA’nın Köln kentinde, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği UETD’nin düzenlediği iftara katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, koalisyon konusunda kırmızı çizgilerinin olmadığını söyledi.Zeybekci şöyle konuştu:

‘Ön şart yok’

“Önümüzdeki hafta Çarşamba, Perşembe gibi Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız’a hükümet kurma görevi verdiği andan itibaren Türkiye’de öncelikli olarak CHP ve MHP ile olmak üzere. Önce CHP tabii ki sonra, millet öyle diyor, ikinci parti CHP, üçüncü parti MHP diyor, buna göre yapacaksınız. Hiç kimseyle ön şartımız yok. Hiç kimseyle hiçbir renkte kırmızı çizgimiz yok. Eğer diyorsa ki tek vatan, eğer diyorsa ki tek devlet, eğer diyorsa ki tek millet bunlarda uzlaştıysak geri kalan her şeyi konuşabiliriz.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ise dün Adıyaman’da yaptığı açıklamada, CHP veya MHP ile büyük ihtimalle koalisyon kuracaklarını söyledi. “Hiçbir partinin, ’Koalisyonda yer alamam’ deme hakkı yok” diyen Erdem, şöyle dedi:

Haberin Devamı

‘Hızlı hareket etmeli’

“Hızlı bir şekilde hükümeti kurmak gerekir. Bu noktada da hangi partiye ne görev düşüyorsa o partinin bundan kaçmaya şansı yok. Kaçtıkları zaman parti olarak bedelini ağır öder. Kiminle ortak noktayı buluşturabilirsek bu CHP de olabilir MHP de olabilir, bunlardan birisi ile koalisyonumuzu kurarız diye düşünüyoruz. 45 gün içerisinde hükümet kurulmazsa yapılacak iş açık; halka gitmek.”