Gazete Vatan Logo

Kız kaçırma davasında ceza yağdı!

ANTALYA’da aşık olduğu genç kızı evlenmeye ikna edemeyince kaçırarak iki gün bir eve kapatan ve cinsel saldırıda bulunan Adem Eker ve kendisine yardımcı olan 8 yakını, 43 yıl 4 ay ile 2 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Aksu İlçesi’ne bağlı Yurtpınar Beldesi’nde çiftçilik yapan 29 yaşındaki Adem Eker, bir çiçekçide çalışan aynı yaştaki K.O.’ya aşık oldu. Eker, kızı istetti ancak K.O. onunla evlenmeyi reddetti. Bunun üzerine Adem Eker plan yaparak K.O.’yı kaçırmaya karar verdi. Adem Eker, 19 Şubat 2010 günü yakınlarıyla harekete geçti ve Topallı Köyü’nde oturan K.O.’yu sabah erken saatlerde işe gitmek için evinden çıktığı sırada kaçırdı. Adem Eker ile annesi Türkan Eker, babası Arif Eker, amcası Ahmet Ali Eker, diğer yakınları Yılmaz Düdükçü, Ramazan Avcı, Hasan Üzer, Şahali Eker, Nuray Türkoğlu, İbrahim Gökçen, Hatice Gökçen, Kemal Eker, Nuri Sonyüksek, Zeki Üzer ve Müjgan Üzer ile birlikte bir eve götürdükleri K.O.’yu evlenmeye ikna etmeye çalıştı. Bunu reddeden K.O.’yu iki gün sürüyle evde tutup işkence yaptıkları ileri sürülen sanıklar genç kızın içinde parası ve telefonu bulunan çantasını da aldı.

İddiaya göre Adem Eker, burada K.O.’ya tecavüze kalkıştı, ancak ereksiyon olmadı. Bu kez parmaklarını genç kızın cinsel organına sokmaya kalkışan Adem Eker, kızlığını bozmaya çalıştı. Gördüğü işkence sonucu perişan haldeki K.O., saldırganlar tarafından tedavi için götürüldüğü tıp merkezinde, kendisini muayene eden doktora başından geçenleri anlattı. Doktor durumu polise bildirmesi üzerine sanıklar gözaltına alındı ve K.O. kurtarıldı.

KARAR DURUŞMASINDA SON SÖZLER

Haklarında Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’cinsel saldırı’, ’özgürlüğü kısıtlama’ ve ’gasp’ suçlamalarıyla 15 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya K.O., annesi Lütfiye O., babası Hasan O. ve avukatı Erkan Yücel Dönmez ile birlikte katıldı. Tutuklu sanıklar Adem Eker, Arif Eker, Yılmaz Düdükçü, Kemal Eker, Nuri Sonyüksek, Şahali Eker, İbrahim Gökçen ile tutuksuz sanık Ramazan Avcı ve sanık avukatları da hazır bulundu.

Sanık avukatlarının savunmalarının ardından son sözleri sorulan Adem Eker, "Ben onu seviyorum. Biz birlikte anlaşarak rızası ile kaçtık. Sonra ailesinden korktuğu için beni şikayet etti. K.O. dosyaya bir de dilekçe sunmuş, benim cinsel yönden yetersiz olduğumu ileri sürmüş. Mahkeme şikayetçi K.O.’nun beyanına inanıyorsa beni hastaneye göndersin, böyle olmadığı anlaşılacaktır. Ben ispat ederim. Yaralanması ise ormanda ayağı taşa takıldı için oldu" dedi. Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını tekrarlayarak beraatlarını istedi.

Kaçırılan K.O. ise, "Bütün hayallerim yıkıldı. Bunlar sadece benim değil, tüm ailemin ruh sağlığını bozdular. Eğer halen idam cezası uygulanıyorsa bu sanıkların idamını istiyorum. Çünkü beni yaşarken öldürdüler" dedi.

SANIKLARA CEZA YAĞDI

Mahkeme kısa bir aranın ardından kakarını verdi. Mahkeme Başkanı Nihat Altuğ’un açıkladığı kararda Adem Eker cinsel saldırı suçundan 18 yıl 4 ay, gasptan 15 yıl ve özgürlüğü kısıtlamadan 10 yıl olmak üzere toplam 43 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklar anne Türkan Eker’e 18 yıl, baba Arif Eker’e 25 yıl, Yılmaz Düdükçü’ye 12 yıl, Nuray Türkoğlu’na 11 yıl, Nuri Soytürk’e 5 yıl, Şahali Eker’e 17 yıl 16 ay, Kemal Eker’e 17 yıl 16 ay, İbrahim Gökçen’e 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme ayrıca tutuklu sanıklardan İbrahim Gökçen ve Nuri Sonyüksek hakkında tahliye kararı verirken anne Türkan Eker ile Nuray Türkoğlu’nun tutuklanmasını kararlaştırdı. Sanıklardan Ahmet Ali Eker ise öldüğü için hakkındaki dava düşürüldü. 5 sanık hakkında ise beraat kararı verildi.

KARARA SEVİNDİ

Duruşma çıkışında karara sevindiğini belirten K.O., "Baskılar yüzünden köydeki evimizden taşınmak zorunda kaldık. Yanımda babam veya annem olmadan evden ayrılamıyorum. Verilen karara çok sevindim. Bana bu kötülüğü yapanlar cezalarını buluyorlar. Bazılarının seraları uçtu, bazılarının kızları tacize uğradı. Birisi ise öldü. Onunla öbür tarafta hesaplaşacağım" diye konuştu.

Haberin Devamı