Gazete Vatan Logo

Suriye'nin Azez kentinde çıkan çatışmada havan mermileri Kilis'te mayınlı alana düştü

Kilis'in karşısında bulunan Suriye'nin Azez kentinde muhalif 2 grup arasında çatışma çıktı. Ağır silahların kullanıldığı çatışmada sınırı aşan 2 havan mermisi ise Kilis'in Akıncı köyündeki mayınlı araziye düştü. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye-Suriye sınırında çıkan bir çatışmadan seken RPG 7 mermisi, mayınlı araziye düşmüş ve yangın çıkmasına neden olmuştur. Sınırlarımıza yönelik herhangi bir saldırı bulunmamaktadır" denildi.

Suriye'nin Azez kentinde çıkan çatışmada havan mermileri Kilis'te mayınlı alana düştü

Türk Silahlı Kuvvetlerinin düzenlediği Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütlerinden arındırılan Suriye'nin Azez kentinde akşam saatlerinde Sultan Murat ve Sukur Şamil isimli iki grup arasında bilinmeyen nedenle çıkan anlaşmazlık silahlı çatışmaya döndü. Kilis'in Akıncı köyünün karşısında bulunan Azez kırsalındaki gruplar birbirlerinin bulunduğu alanları ağır silahlarla ateş altına aldı.

Çatışmalar yer yer yoğunlaşarak sürerken, sınırı aşan iki havan mermisinin Türkiye tarafına düşmesi endişeye yol açtı. Havan mermileri, Akıncılar köyünün sınıra yakın noktadaki mayınlı arazisine düşerek patladı. Kimsenin yaralanmadığı patlamalar bölgede yangın çıkmasına neden oldu. Paniğe neden olan patlamaların ardından birçok kişi köyden ayrılarak kent merkezinde bulunan yakınlarının yanına gitti.

Sınır hattında güvenlik önlemleri artırılırken, çıkan yangının da söndürülmesi için itfaiye ekipleri çalışma başlattı.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye-Suriye sınırında çıkan bir çatışmadan seken RPG 7 mermisi, mayınlı araziye düşmüş ve yangın çıkmasına neden olmuştur. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de yaşanan çatışmaya bir dahli bulunmamaktadır. Sınırlarımıza yönelik herhangi bir saldırı bulunmamaktadır. Resmi kaynaklar dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyiniz" denildi.

Haberin Devamı

KİLİS VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Kilis Valiliği'den yapılan açıklamada şu bilgiler yer aldı:

Bugün saat 17.53 sıralarında Kilis Merkez Akıncı köyü karşısında bulunan Suriye sınırları içerisindeki bölgede 2 SMO grubu arasında çıkan çatışmada RPG 7 roketi mayınlı alana isabet etmiş ve o bölgedeki bitki örtüsünde yangınına neden olmuştur. Sosyal medyada dolaşımda bulunan söz konusu görüntüler sınırın Suriye tarafına aittir. Olayda Kilis' e yönelik herhangi bir saldırı gerçekleşmemiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

CNN Türk Muhabiri Paşa Alyurt da son dakika gelişmesine ilişkin şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

Şu an için TSK’nın herhangi bir dahili olmadığını söyleyebiliriz. Burada gruplar arası mı, grupların kendi içinde çatışması sonucu mu roketin düştüğüne ilişkin TSK tarafından tespiti devam ediyor. Suriye tarafında yaşanan gruplar arasında çıkan çatışma sonucu 1 roketin bölgeye gelmesi sonucunda yangına sebep olduğunu ifade edebiliriz.