Gazete Vatan Logo

Kayseri'de eğitim uçağı düştü: İki pilot şehit oldu!

Kayseri'de eğitim uçağı düştü. Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait SF-260D tipi uçağı henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradı. Kazada Hava Pilot Albay Uğur Yıldız ve Albay Gökhan Özen şehit oldu. Kazaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Kayseri'de saat 10.00 sıralarında, Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait SF-260D tipi bir eğitim uçağı, henüz bilinmeyen bir nedenle Kocasinan ilçesi Hasanarpa Mahallesi yakınlarında düştü.

MSB: KAZA KIRIMA UĞRADI

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait SF-260D tipi bir eğitim uçağımız henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Arama Kurtarma çalışmalarına başlanmıştır" ifadelerine yer verildi.

İKİ PİLOT ŞEHİT

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Kaza kırıma uğrayan eğitim uçağında iki pilotumuz şehit olmuştur" denildi.

Kayseride eğitim uçağı düştü: İki pilot şehit oldu

DÜŞME ANI GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

Kayseri 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’ndan eğitim için havalanan SF-260D tipi eğitim uçağının düşmesi sonucu 2 pilotun şehit olduğu anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde uçağın ay çekirdeği tarlasına düştüğü görüldü.

Haberin Devamı

Kayseride eğitim uçağı düştü: İki pilot şehit oldu

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Milli Savunma Bakanlığı düşen eğitim uçağında şehit olan iki pilotun isimlerini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı / Kayseri’de 04 Haziran 2024 tarihinde, henüz belirlenemeyen bir neden ile eğitim uçağının kaza kırıma uğraması sonucu kahraman silah arkadaşlarımız Hv.Plt.Alb.Uğur Yıldız ve Hv.Plt.Alb.Gökhan Özen şehit olmuşlardır. Olayın meydana geliş sebebi, kaza kırım ekibinin incelemesi ve idari tahkikat sonucunda açıklığa kavuşacaktır.

Kayseride eğitim uçağı düştü: İki pilot şehit oldu

BAKAN YERLİKAYA'DAN ŞEHİT PİLOTLAR İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri'de düşen uçakla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Yerlikaya: "Kayseri’deki 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait eğitim uçağımız kaza kırıma uğramış, kazada 2 pilotumuz şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, Kahraman Ordumuza ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum🇹🇷 Şehitlerimizin makamı âli olsun" dedi.

Haberin Devamı

Kayseride eğitim uçağı düştü: İki pilot şehit oldu

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Öte yandan Kayseri Valiliği'nden de bir açıklama geldi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada "04.06.2024 Salı günü saat 10:00 sıralarında, Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait SF-260D tipi bir eğitim uçağı, henüz bilinmeyen bir nedenle Kocasinan İlçesi Hasanarpa Mahallesi yakınlarında düşmüştür. Arama kurtarma çalışmalarına başlanmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur." denildi.