Gazete Vatan Logo

Kars'ta 'ihale çetesi' çökertildi

Kars Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 6 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen Şafak Opeasyonu'nda, 'ihaleye fesat karıştırmak', 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'evrakta sahtecilik' suçlamalarıyla 27 kişi gözaltına alındı

Kars'da bir süredir ihalelere fesat karıştırdıkları ileri sürülen siyasetçi, bürokrat ve müteahhitlere yönelik operasyon, 18 Aralık günü başlatıldı. Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile İstihbarat Şubesi ekiplerinin operasyonu aynı anda Erzurum, Iğdır, Ardahan, Van ve Şanlıurfa'da da gerçekleştirildi.

3 KİŞİ TUTUKLANDI, 24 KİŞİ GÖZALTINDA
`Şafak Operasyonu'unda diğer illerde gözaltına alınan 3 kişi, `Çete kurmak' ve `kamu ihalelerine fesat kurmak' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kars ve Ardahan'da gözaltına alınan 24 kişi, sogularının tamamlanmasından sonra bugün yoğun güvenlik önlemleri altında Emniyet Müdürlüğü'ne ait otobüslerle Devlet Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolundan geçirildi. Zanlılar, muayeneden sona yine aynı otobüslerle Hükümet Konağı yanındaki Adliye binasına getirildi.

Çevrede çok geniş güvenlik önlemleri alınırken, elleri kelepçeli zanlılar ikişerli gruplar halinde polislerin oluşturduğu koridordan geçirilerek Adliye binasına sokuldu. Cumhuriyet Savcılığı saat 13.45'ten itibaren zanlıların ifadelerini almaya başladı.

SİYASETÇİ VE BÜROKRATLAR
Kars ve Ardahan'da `Şafak Operasyonu' ile gözaltına alınanlar arasında bulunan siyasetçi, bürokrat ve müteahhitlerden bazıları şunlar:

Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü Kenan Bekis. Kars Belediye Başkanı AKP'li Naif Alibeyoğlu'nun kardeşleri Kızılay Şube Başkanı İsmail Medet Alibeyoğlu ile müteahhit Yusuf Alibeyoğlu. Kars İl Genel Meclisi Başkanı AKP'li Muzaffer Yağcı'nın kardeşi müteahhit Tuncer Yağcı. MHP eski Kars Milletvekili Arslan Aydar'ın kardeşi İl Sağlık Müdürlüğü Mali İşler Şube Müdürü Yılmaz Aydar. İl Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma Şube Müdürü Müslüm Cengiz. Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Aslan Yılmaz. Akyaka Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdürü Mustafa Aramaz. Müteahhitler Ali Bulgan, Tuncer Baykız. Kafkas Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı'ndaki bazı görevliler.

10 İHALEYE FESAT KARIŞTIRMIŞLAR
Kars Emniyet Müdürlüğü'nden bugün yapılan yazılı açıklamada, `Şafak Operasyonu'nda, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, İsthibarat, Asayiş, Özel Harekat, Çevik Kuvvet, Güvenlik, Çocuk ile Personel Şubesi ekiplerinin görev aldığı belirtildi. Operasyonun, Kars'la birlikte 6 ilde eş zamanlı yapıldığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Söz konusu soruturma kapsamında aralarında yönetici ve memurların bulunduğu 27 kişi gözaltına alınmıştır. 3 kişi yakalandıkları illerde mahkemeye çıkarılarak tutuklandı. Kars ve Ardahan'da haklarında suç işlemek için örgüt kurmak, bu örgütle kamu kurum ihalelerinde cebir, şiddet, tehdit ve siyasi nüfus kullanarak fesat karıştırmak, örgüte üye olmak, rüşvet, evrakta sahtecilik suçlarından haklarında hazırlanan tahkikat evrakı ile 24 şüpheli, bugün Kars Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarıldı."

Kars Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasında, çetenin fesat karıştırdığı ihaleler şöyle sıralandı:

1- Ağaçlandırma ve çapalama. 2- Kalorifer yakıt alımı. 2- Yemek alımı. 4- Köy yolu yapımı, 5- Güvenlik hizmeti. 6- Onarım, tadilat ve inşaat, 7- Araç yakıtı. 8- Petrol ürünleri alımı. 9- Araç kiralama. 10- Temizlik hizmeti alımı.

Haberin Devamı