Gazete Vatan Logo

Kars'ta 16, diğer illerde 3 tutuklama

Kars'ta, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan ihalelere fesat karıştıranları ortaya çıkarmak üzere 18 Aralık'ta başlatılan `Şafak' operasyonu tamamlandı

Aralarında siyasetçi, bürokrat ve işadamı olan 16 kişi Kars'ta, 3 kişi de çevre illerde tutuklandı. Şafak operasyonu ile cezaevine giren 19 kişi ile serbest bırakılan 8 kişi, CMUK'un 250'nci maddesinde yazılı suçlara bakmakla görevli Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

Kızılay Kars Şube Başkanı İsmail Medet Alibeyoğlu ile İl Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Müslüm Cengiz'in de bulunduğu 24 kişiden 16'sı çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Ardahan, Erzurum, Van, Siirt ve Şanlıurfa'daki eşzamanlı operasyonlarda da 3 kişinin tutuklanmasıyla tutuklu sayısı 19'a çıktı.

Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube ve İstibarat Şube Müdürlükleri Kars, Erzurum, Ardahan, Van, Siirt ve Şanlıurfa'da eş zamanlı olarak 18 Aralık'ta `Şafak' operasyonu başlattı. Siyasetçi, bürokrat ve müteahhitlere yönelik operasyonda diğer illerde yakalanan 3 kişi tutuklanırken, Kars ve Ardahan'da yakalanan 24 kişi de dün Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarıldı.

Cumhuriyet Savcısı Hikmet Gürbüz tarafından ifadeleri alınan 24 kişiden Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü Kenan Bekis, MHP'li eski Kars Milletvekili Arslan Aydar'ın kardeşi İl Sağlık Müdürlüğü Mali İşler Şube Müdürü Yılmaz Aydar ile Kafkas Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığında görevli Nazmi Karaman tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 21 kişi tutuklanmaları istemiyle nöbetçi Sorgu Hakimliği'ne sevk edildi. Yaklaşık altı saat boyunca ifade veren siyasetçi, bürokrat ve işadamları yapılan suçlamaları kabul etmediler.

AKP'LİLERİN YAKINLARI
Sorgu Hakimliği, Kars Belediye Başkanı AKP'li Naif Alibeyoğlu'nun kardeşleri Kızılay Kars Şubesi Başkanı İsmail Medet Alibeyoğlu ile Müteahhit Yusuf Alibeyoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı AKP'li Muzaffer Yağcı'nın kardeşi Müteahhit Yücel Yağcı ile oğlu Müteahhit Erol Yağcı, İl Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Müslüm Cengiz, Müteahhitler Ali Bulgan, Tuncer Baykız, Feti Alkaşı, Tolga Şimsekoğlu, Gökhan Yılmaz, Ardahan'dan Suat Taşçı, Ufuk Çelik, Volkan Akbulak, Muhittin Hoş, Yiğit Hoş, Barış Hoş'un tutuklanmasına karar verdi.

Mahkeme, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Aslan Yılmaz, Ertuğrul Medet Alibeyoğlu, Akyaka PİYO Müdürü Mustafa Aramaz, Zarif Terzi ile Turgay Kızılören'i de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Kars'ta tutuklananan 16 kişi, Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Ağaçlandırma ve çapalama, kalorifer yakıt alımı, yemek, köy yol yapımı, güvenlik hizmeti, onarım ve tadilat inşaatı, araç yakıt ihtiyacı, petrol ürünleri alımı, araç kiralama, temizlik hizmeti alım ihalelerindeki yolsuzluklara yönelik Şafak operasyonunda, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, İsthibarat Şube, Asayiş, Özel Harekat, Çevik Kuvvet, Güvenlik, Çocuk Şube ve Personel Şube Müdürlükleri görev aldı.

Haberin Devamı