Gazete Vatan Logo

Kani Yılmaz ve arkadaşının cenazesi Türkiye'de toprağa verildi

Kuzay Irak'taki Süleymaniye kentinde uğradığı bombalı saldırıda arkadaşı "Sabri Tori' kod adlı Serdar Kaya ile birlikte öldürülen, terör örgütü PKK'nın Avrupa eski sorumlusu, PKK'dan ayrılanların kurduğu PWD (Yurtsever Demokrat Parti) örgütü yöneticilerinden "Kani Yılmaz' kod adlı Faysal Dunlayıcı ile arkadaşının cenazesi Türkiye'ye getirildi

Kani Yılmaz Şanlıurfa'da, Kaya'nın cenazesi ise Batman'da yakınları tarafından toprağa verildi.

Cumartesi günü saat 10.00 sıralarında Süleymaniye'deki bir akaryakıt istasyonundan ayrıldıktan sonra otomobiline konulan bombanın uzaktan patlatılması sonucu parçalanarak ölen Kani Yılmaz (Faysal Dunlayıcı) ile Serdar Kaya'nın parçalanan cesetleri, yakınları tarafından teslim alınarak bu sabaha karşı Habur Sınır Kapısı'na getirildi. Cenazeyi Kuzey Irak'tan getiren Ömer ve İbrahim Dunlayıcı, ağabeyleri Faysal Dunlayıcı'nın tabutunu burada bir minübüsün üstüne bağladı. Cenazeyi taşıyan minibüse yaklaşık 25 araçlık bir konvoy eşlik etti.

Cenazesi doğduğu Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'ne getirilen Faysal Dunlayacı'nın toprağa verilebilmesi için sabah saatlerinde mezar hazırlandı. Mezarın yağmurdan etkilenmemesi ve suyla dolmaması için üzeri naylon ile kapatıldı.

Faysal Dunlayıcı'nın cenazesine yaklaşık 100 kişi katıldı. 25 araçlık konvoyla Ceylanpınar'a getirilen cenaze, ilçe girişinde minibüsten indirilerek, Ceylanpınar Belediyesi cenaze aracına konuldu. Cenaze aracının arkasına ve tabutun üzerine sarı-yeşil-kırmızı bezler asıldı. Cenaze aracı ilçe merkezinde bir tur atarken, yakınları Kürtçe "Şehitler ölmez' diye bağırdı. Dunlayıcı'nın cenazesi mezarlığa getirilirken burada namaz kılındı.

Sivil polislerin izlediği cenaze törenine Faysal Dunlayıcı'nın annesi Nazo, kız kardeşleri Emine, Mine, erkek kardeşleri İbrahim ve Ömer Dunlayıcı katıldı. Kız kardeşleri cenaze toprağa verilirken baygınlık geçirdi.

Yakınları "Bir Faysal gitti, birden fazla yeğenleri var. Hepsi birer Faysal'dır" dedi. Cenaze toprağa verildikten sonra topluluk sessizce dağıldı.

DİĞER CENAZE BATMAN'DA

Faysal Dunlayıcı ile birlikte parçalanarak ölen 33 yaşındaki "Sabri Tori' kod adlı Serdar Kaya'nın cenazesi ise, doğum yeri olan Batman'ın Gercüş İlçesi'ne getirildi. Serdar Kaya'nın cenazesini yaklaşık 200 kişi karşıladı. Cenaze önce Gerçüş'ün Pınarbaşı Mahallesi'ne götürüldü. Saat 14.00 sıralarında Pınarbaşı Camii'nde namaz kılındı. Kaya'nın cenaze törenine Kaya'nın akrabası olan Gercüş Belediye Başkanı DTP'li Esat Üner de katıldı. Serdar Kaya'nın cenazesi daha sonra babası, Gercüş Belediyesi eski Başkanı ANAP'lı Mehmet Nuri Kaya'nın mezarı yanında toprağa verildi. Cesedin parçalandığı için demir destekli bir tabutla toprağa verildiği görüldü. Polis, cenaze törenini uzaktan izledi.

Serdar Kaya'nın 1992 yılında Gercüş Lisesi Son sınıfındayken PKK'ya katıldığı, daha sonra Faysal Dunlayıcı ile birlikte bu örgütten ayrılarak Osman Öcalan ve arkadaşlarının kurduğu PWD (Yurtsever Demokrat Parti) adlı örgüte katıldığı belirtildi.

Haberin Devamı