Gazete Vatan Logo

Kamu görevlilerine bayrak soruşturması

Kamu görevlilerine bayrak soruşturması

Diyarbakır 2’nci Hava Kuvveti Komutanlığı’ndaki Türk bayrağının gönderden indirilmesinin ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, sorumluluğu bulunan ve adli işlemlerin yürütülmesinde ihmalleri tespit edilen kamu görevlileri hakkında soruşturma başlattı. Türk bayrağının indirilmesinin ardından, yardım ve yataklık yaptığı belirlenen 1 kişi ise tutuklanarak cezaevine konuldu..

İçişleri Bakanlığı’nın kente gönderdiği 2 Mülkiye Müfettişi, bayrak indirilmesiyle ilgili soruşturmada bulundu. Soruşturma kapsamında dün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Mustafa Börekçi, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli emniyet amirleri Mustafa Mumcu ile Abdurrahman Bişgin, açığa alındı.



Kimliği tespit edildi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, dün yaptığı yazılı açıklamada ise ihmalleri ve sorumluluğu bulunan kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Bu arada polis, bayrak indiren kişinin kimliğini tespit etti. Zanlının yakalanması için polis operasyonlarını sürdürüyor.




Haberin Devamı