Kafes’te sahte imza soruşturması
Levent Bektaş imzalarıyla ile ilgili inceleme yapan polisler ve bilirkişiye başvurmayan mahkeme üyelerine soruşturma başlatıldı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ’Poyrazköy Kumpas Soruşturması’ kapsamında savcılık, Kafes Eylem Planı’nda yer alan ve emekli Binbaşı Levent Bektaş’a ait olduğu belirtilen imzanın gerçek olup olmadığının tespitini istemişti. Soruşturmaya konu belgeler üzerinde yapılacak inceleme neticesinde bilirkişiden, emekli Binbaşı Bektaş’ın imzası ve belgeler üzerindeki imzaların karşılaştırılarak “tıpkı basım” olup olmadıklarının saptanması talep edildi. 3 Nolu DVD içinde kayıtlı “Kafes Eylem Planı” nın ekleri olan “EK-A GÖREV BÖLÜMÜ” ve “EK-B PSİKOLOJİK HAREKAT KAMPANYA KONTROL FORMU” isimli dokümanların altında yer alan ve emekli Binbaşı Levent Bektaş’a ait olduğu iddia edilen imzalar üzerinde inceleme yapan Bilirkişi Prof. Dr. Salih Cengiz raporunda, imzaların ’tıpkı basım’ olduğunu belirtti. Bilirkişi Cengiz bu raporunu soruşturma dosyasına sundu. Öte yandan bu rapor emekli Binbaşı Levent Bektaş’ın avukatı Hüseyin Ersöz tarafından Poyrazköy Davası’nın görüldüğü Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne de sunularak Bektaş’ın beraatı talep edildi.
Polisler soruşturuluyor
Bu gelişme sonrası da o dönem imza incelemesi yapan polisler ve bilirkişi incelemesi yaptırmayan mahkeme üyeleri hakkında inceleme başlatıldı. Hakimlerle ilgili soruşturmayı HSYK müfettişleri yaparken polisler hakkındaki soruşturmayı da Emniyet Genel Müdürlüğü yürütüyor. Bu gelişmeyi VATAN’a değerlendiren Bektaş’ın avukatı Hüseyin Ersöz, “İmza incelemesi talebimiz o dönemki Özel Yetkili İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından uygun görülmediği için dava uzadı ve sanıklar 5 yıla yakın cezaevinde tutuklu kaldı. ‘İmzanın Bektaş’a ait olup olmadığı tespit edilememiştir’ yazan polisler de sahteciliği görmezden geldikleri için kumpasın baş aktörleridir” dedi.
‘Aynı imza iki kez atılamaz’
HRİSTİYANLARa yönelik bir dizi eylemi içeren Kafes Eylem Planını hazırladığı iddia edilen Binbaşı Levent Bektaş, 25 Nisan 2009’da tutuklandı. 27 Ocak 2014’te tahliye edildi. Savcılığın yaptırdığı son inceleme ile imzasının bilgisayar programlarıyla değiştirilerek üretildiği tespit edildi. Raporda aynı imzanın iki kez atılamayacağına dikkat çekildi.