Gazete Vatan Logo

Jigolo ne demek, kelime anlamı nedir? Kısaca Jigolo nedir, Jigololuğun cezası var mı?

Sosyal medya üzerinden sık sık karşılaşılan ‘’Jigolo’’ kelimesi merak edilen kavramlardan biri oldu. Jigolo nedir? Jigolo ne demek, sözlük anlamı nedir? gibi sorular arama motorlarında sık sık aranıyor. Bizde jigolo kavramının detaylarını sizler için derledik…

Jigolo ne demek, kelime anlamı nedir? Kısaca Jigolo nedir, Jigololuğun cezası var mı?

Jigolo, para karşılığı kadınlarla cinsel münasebette bulunan erkek seks işçilerine verilen ad. Jigololuk mesleği cinsel münasebet harici gezilerde, çeşitli sosyal aktivitelerde kadının yanında escortluk yapma amacıyla da kullanılmaktadır. Orta yaş ve üzeri kadınlar tarafından tercih edilen jigololuğun cezası var mı?

JİGOLO NEDİR?

Jigolo, erkeklerin gerçekleştirdiği “jigololuk” durumunun terimsel tabiridir. Jigololar, kendi istekleri doğrultusunda ister belirli miktarlarda ücret talep ederek isterlerse de sadece görüşme isteğinden kaynaklı bir ücret talep etmeden bir kadınla cinsel birliktelik yaşamak ya da farklı deneyimler edinmek adına görüşebilir. Yurt dışında çoğu ülkede ciddi anlamda para kazanılan bir meslek haline dönüşen Jigololukta, jigololuk yapacak erkeğin karşısındaki partnerine sunacağı koşullar kendisine bağlıdır.

Jigololuk yapan erkekler geneline bakıldığında uzun boylu, fit vücutlu, iyi görünümlü ve ilk bakışta yakışıklılıklarıyla dikkat çeken erkekler oldukları görülmektedir. Karakter olarak da saygılı, naif ve kendine güvenen karakterde kişiler jigolo olarak aranmaktadır.

Haberin Devamı

“Rentboy” olarak da adlandırılan jigololar, her yaştan kadına yapabilecekleri dahilinde istedikleri hizmeti sunabilme adına görev yapmaktadırlar.

JİGOLOLUK YAPMANIN CEZASI VAR MI?

Jigololuk yapmanın kanune bir cezası yoktur. Fakat jigololuğa aracı olmanın cezası çok ağırdır.

Fuhuş
MADDE 227.
(2) Bir kimseyi fuhşa teşvik eden, bunun yolunu kolaylaştıran ya da fuhuş için aracılık eden veya yer temin eden kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis ve üçbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. Fuhşa sürüklenen kişinin kazancından yararlanılarak kısmen veya tamamen geçimin sağlanması, fuhşa teşvik sayılır.