Gazete Vatan Logo

İstanbul Havalimanı'nda mpox virüsüne karşı bilgilendirme toplantısı

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ile İstanbul Havalimanı Başhekimliği, maymun çiçeği (MPOX) virüsü ve korunma yolları hakkında İstanbul Havalimanı’nda bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), maymun çiçeği virüsünün yayılmasını uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu olarak ilan etti. Açıklamanın ardından Sağlık Bakanlığı "2024 Yılı M Çiçeği (MPOX) Rehberi"ni yayımladı.

Rehberin yayımlanmasının ardından, Türkiye Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü İstanbul Havalimanı Başhekimliği, havacılık paydaşları için İstanbul Havalimanı'nda bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, MPox virüsüyle ilgili merak edilenler, virüsün nasıl bulaştığı ve korunma yolları hakkında bilgiler paylaşıldı.

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Dr. Osman Kan ile Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü İstanbul Havalimanı Başhekimi Dr. Aykut Yener Kavak'ın katkılarıyla gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, online olarak katılan Prof. Dr. Ateş Kara da hastalıkla ilgili katılımcıların sorularını yanıtladı.