Gazete Vatan Logo

İlkokul gezisinde facia: 33 ölü!

İzmir Konak’taki Zafer İlköğretim Okulu öğrencilerinin Kapadokya gezisi faciayla bitti. Çoğu 2-A sınıfından olan öğrencileri taşıyan otobüs, Aksaray yakınlarında bir kamyonla çarpıştı. Katliam gibi kazada 33 kişi hayatını kaybetti

Zafer İlköğretim Okulu’nun 2-A sınıfı öğretmeni Yeşim Aygün, tüm yıl derslerden bunalan çocuklar için bahar gezisi düzenlemeye karar verdi ve Kapadokya yolculuğunun duyurularını okula astı. Plana göre önceki gün (13 Nisan) akşam 19:00’da yola çıkılacak ve dün sabah Kapadokya’da olunacaktı. Tüm gün gezildikten sonra dönüşte Nasreddin Hoca’ya uğranıp, bu sabah evlere dönülecekti. Gezi için gerekli izinler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alındı. Gezi fiyatı da 65 YTL olarak belirlendi. 2-A sınıf neredeyse tam mevcut geziye katıldı. Ayrıca bazı veliler, okula gitmeyen küçük çocuklarını da alıp yola koyuldu. Ancak çok mutlu ve heyecanlı başlayan yolculuk, sabaha karşı faciayla sonuçlandı. Otobüs, Konya-Aksaray Karayolu’nun 98’inci kilometresindeyken, kum taşıyan bir kamyonla çarpıştı. Korkunç kazada otobüste bulunan öğrenci, veli, öğretmen, otobüs sürücüsü, muavin ve kamyon şoförünün de aralarında bulunduğu 33 kişi yaşamını yitirdi.

’Otobüs zikzaklar çizerek geliyordu’
Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan, kamyonun yedek şoförü Mithat Anlar, otobüsün yolda zikzaklar çizerek geldiğini söyledi: “Aksaray’dan Konya’ya kum götürüyorduk. Saat 04.00’da yola çıktık. Ben uyuyordum. Şoförün bağırışını duydum. Otobüss zikzaklar çizerek üzerimize geliyordu. Sanıyorum şoförü uyuklamıştı. Biz kaçabileceğimiz kadar kaçmaya çalıştık. Ancak çarpışmayı engelleyemedik” dedi.

Kum yükü, kayaya çarpma etkisi yaptı
Kamyonun kum yüklü ve ağır tonajlı olmasının facianın boyutlarını artırdığını belirten uzmanlar, otobüste kayaya çarpma etkisi yaptığına dikkati çekti. Uzmanlar, kamyonun aşırı yüklü olması nedeniyle çarpışma sırasında savrulmadığını, bunun da otobüse gelen darbenin artmasına neden olduğunu söyledi: “Kamyon en az 25 ton ağırlığında yüklü olduğu için, çarpışma sırasında devrilmemiş. Bu nedenle de otobüse daha fazla zarar vermiş.”

Koca bir aile yok oldu
Kapadokya gezisine okulun 2/A sınıfında okuyan Berfin Açan da gitmek istedi. Ailesi önce karşı çıktı, ancak küçük kızın ısrarı üzerine ev hanımı annesi Songül Açan (29), babası İmadettin Açan (33), 3 yaşındaki kızları Beren’le geziye katılmaya karar verdiler. Bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışan İmadettin Açan, işyerinden izin alarak geziye katıldı. İki günlük fırsatı değerlendirmek isteyen aile feci kazada yok oldu.

Yeşim öğretmenle kızı da öldü
Kapadokya gezisinin sorumluluğunu üstlenen Yeşim Aygün de kazada kızıyla birlikte hayatını kaybetti. İzmir Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan , “Yeşim Aygün’ün kızı, annesi ve babasının da birlikte gittiklerini öğrendik. Acımız çok büyük” dedi. Yeşim Aygün’ün 10 yıldır bu okulda çalıştığı, kendisinin de aynı okuldan mezun olduğu öğrenildi. Bir süre önce eşinden boşanan Aygün, izci lideriydi ve bu tür etkinlikleri sık sık düzenliyordu.

Müdürün oğlu da otobüstedeydi
Kaza haberini alan Zafer İlköğretim Okulu Müdürü Süleyman Karakaya, hemen otomobiline atlayıp Aksaray’a gitti. Çünkü oğlu da gezi otobüsündeydi.

İşte kazada hayatını kaybedenler
* Derya Karabakır
* Yeşim Aygün (Öğretmen)
* Naz Tümek (15) (Öğretmenin kızı)
* Ergül Aygün (61) (Öğretmenin annesi)
* Serpil Öznur (60) (Öğretmenin teyzesi)
* Gülbin Koca
* Özden Koca
* Büşra Güven (8)
* Beren Açan (3)
* Berfin Açan (8)
* Adnan Ölmez (Kamyon şöförü)
* Cumhur Çolak (Otobüs şöförü )
* Halil Adıgüzel (42)
* İmadettin Açan (33)
* Mehmet Ali Küçükkurum (62)
* Mine Akkoyun
* Songül Açan (29)
* İbrahim Yalçınkaya
* Nurhan Kılıçoğlu
* Fatma Çalmandağ
* Elif Çalmandağ
* Gülşen Dayan
* Fatma Çukurbaş
* Onur Çukurbaş
* Deniz Erfen

Haberin Devamı