İkinci annelik heyecanı!
Kadavradan rahim nakli yapılan ardından da embriyo nakledilen Derya Sert’in ilk hamileliği bebeğin kalp atışlarındaki düzensizlik nedeniyle sonlandırılmıştı. Derya için şimdi yeni bir umut doğdu. Prof. Ömer Özkan, Derya’ya ikinci kez embriyo nakli yapılacağının müjdesini verdi.
Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Özkan ekibiyle dünyada bir ilke imza atarak 8 Ağustos 2011’de Derya Sert’e kadavradan aldıkları rahmi nakletti. Çocuk sahibi olmak için bu ağır operasyonlara katlanan Derya Sert, şimdi de hamile kalmak için daha önceden dondurulan embriyoların kendisine nakledilmesi için gün sayıyor. Derya Sert’e geçtiğimiz eylül ayında daha önceden dondurdukları embriyoları nakletmeyi planlayan doktorlar daha sonra Sert’in hormonlarındaki düzensizlik nedeniyle nakil işlemini gerçekleştiremedi. İlaç dozlarını minimum seviyeye indiren doktorlar, daha önceden dondurulan iyi kalitedeki 8 embriyonun 3’erli ve 2’li gruplar halinde 2’şer ay arayla transfer etmeyi planlıyor.
“Bu sefer sonuç alacağız”
Ancak başta Derya Sert olmak üzere tıp dünyasının merakla beklediği rahim naklinden iyi haber gelmemişti. Derya Sert’in 8’inci hafta sonundaki kontrolünde embriyo kalp atışlarının izlenmemesi üzerine gebeliği sonlandırılmıştı. Derya ve ailesini üzen bu haberin üzerinden geçen aylardan sonra umutlar yine yeşerdi. Sert’in rahim naklini gerçekleştiren doktoru Prof. Dr. Ömer Özkan, Derya’nın ikinci tüp bebek tedavisine hazırlandığını belirterek şunları söyledi: “Hastamız Derya’nın sağlık durumu gayet iyi. Çok yakında bebek sahibi olabilmesi için ikinci tedaviye başlayacağız. Şu anda Derya’yı yeni tedavisine hazırlıyoruz. Ocak ya da Şubat ayı gibi Derya yeniden tüp bebek tedavisi için hazır olacak, ikinci embriyo transferini yapacağız. Derya’nın tüp bebek tedavisi için yurt dışından da destek alıyoruz. Çalışmalarımızı beraber yürütüyoruz. Tüp bebek tedavisinde her zaman umut ve şans vardır. Umut olmasa Derya’yı ikinci tedaviye başlatmazdık. Bu ikinci denemede olumlu sonuç alabiliriz. Önemli olan bebeğin kalbinin atışlarını duymamızdı. İkinci denemede de bu atışları duyabiliriz. Olumlu sonuç alacağımızdan umutluyum.”