Gazete Vatan Logo

İki farklı ABD fotoğrafı!

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Roma’da Türk Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu ile hayli samimi görüntü verdi. ABD’li temsilci McGurk’un YPG komutanıyla fotoğrafı ise tepki çekti

İki farklı ABD fotoğrafı!

Cenevre’de Suriye’deki krize siyasi çözüm aranırken Roma’da IŞİD karşıtı koalisyon ülkelerinin dışişleri bakanları bir araya geldi. IŞİD’le mücadele için yaklaşık 60 ülkenin oluşturduğu uluslararası koalisyonun 23 ülkeden oluşan ‘küçük grup’ toplantısına, Türkiye’yi temsilen Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu katıldı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Feridun Sinirlioğlu arasındaki samimiyet dikkat çekti. Kerry, salona girdikten sonra yanına geldiği Sinirlioğlu’nu, yanağına hafif bir yumruk kondurarak selamladı. Kerry, sırtından tek koluyla sarıldığı Sinirlioğlu ile gülerek kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

Plaket almış

ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD’le mücadele koalisyonundaki özel temsilcisi Brett McGurk de Roma’daki toplantıya katıldı. McGurk hafta sonu Kobani’de, PKK’nın Suriye’deki kolu PYD ve onun silahlı kolu YPG’nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri’nden temsilcilerle görüşmüştü.

İki farklı ABD fotoğrafı

McGurk YPG’li Polat Can ile fotoğraf çektirdi. Polat Can bu fotoğrafı sosyal medyada paylaştı. Kobani’de IŞİD ile verilen mücadelede yaşamını yitirenlerin mezarlarını da ziyaret ederek bunları Twitter hesabından paylaşan McGurk’un, Türkiye’nin terör örgütü olarak gördüğü YPG’nin sözcülerinden Polat Can’dan plaket aldığı ortaya çıktı. Daha önce PKK içerisinde yer aldığını gösteren fotoğrafları çıkan Polat Can’ın kendi sosyal medya hesabında paylaştığı fotoğraf, Ankara’da tepkilere yol açtı.

Haberin Devamı