Gazete Vatan Logo

Hükümetten şok tepki! En yoğun...

Twitter'a erişimin yasaklanmasına hükümet kanadından da tepkiler geldi. Ekonomi Bakanı Zeybekçi, 'AK Parti olarak Twitter'ı en yoğun kullananlardanız' dedi.

Hükümetten şok tepki!   En yoğun...

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Twitter yasağı için çok uzun süreceğini zannetmiyorum" dedi.

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, "Türkiye interneti yasaklayan bir ülke değildir.Karar siyasi değil mahkemenin aldığı bir karardır. Twitter'ı, YouTube ve benzeri siteler Türkiye'de hukuka uymak zorundadır" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Twitter’ın kapatılması ile ilgili “ Twitter inşallah en kısa zamanda açılır. Bu idari bir yasaklama değildir. Mahkemenin kararıdır, AK Parti ve hükümet olarak Twitter'ı en yoğun kullananlarız. Twitter’ın kapatılmasını ve susmasını istemiyoruz” dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek; Twitter halka açık bir şirket hassasiyet göstermiyor. Türkiye’den reklam alıyorlar vergi vermiyorlar. Bu da kabul edilebilir bir şey değil. Twitter veya başkası olsun. Kendi ülkelerinde hangi hassasiyetleri taşıyorsa oraya nasılsa burada bunu yapmak zorundalar. Yasaklanmasına üzüldüm ama yasakçı bir zihniyet söz konu değil. Toplumun sosyal medyayı zenginlik olarak görüyoruz. Bence çok faydalı sosyal medya. Kişilik haklarına özel hayata saygı gösterilmesi lazım. Tekrar erişimi dört gözle bekliyoruz. Oradaki idareye nasıl hassasiyetler cevap veriyorsa bize de versin… Vatandaşların özel hayatına müdahale gerekeni yapsın. Tekrar Twitter’a kavuşalım."



KARARIN BİZİMLE İLGİLİ YOK

Twitter'ın kapatılmasına gerekçe olarak gösterilen davalarla ilgili Samsunlu vatandaşın avukatı Adnan Aydın, “Twitter'ın kapatılması gibi bir talebimiz olmadı.Müvekkilimle özel husumeti olan bir kişi, müvekkilimin adını kullanarak çeşitli sosyal medyada hesaplar oluşturmuş ve bu hesaplara başka yerlerden temin ettiği uygunsuz müstehcen fotoğraflar yüklemiş. Biz de bu sayfaların erişimin engellenmesi için dava açtık. Mahkeme sayfalara erişilmemesine karar verdi. Ancak buna dayanarak twitter ulaşımı tamamen engellenmiş, bizimle doğrudan bir ilişkisi yoktur.” dedi.

Haberin Devamı