‘Hoca’nın finans cinliği
Adnan Oktar ve suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonun ana dayanağı olan finans yapılanması deşifre edildi.
Masak raporuna göre Oktar’ın, müritleri üzerine 86 paravan şirketi yer alıyor. Oktar’ın Avrupa’da bulunan bazı önemli firmalarının adı ile ikiz firma açtığı, kendilerini o şirketmiş gibi göstererek ticaret yaptıkları ortaya çıktı. Oktar ve suç şebekesinin aylık kazançlarının 10 milyon dolarının üzerinde olduğu öğrenildi.
Zengin ve tek çocuk hedef
Oktar’ın finans kaynaklarından biri de zengin ve tek çocuklu aileler. Mal varlığı üzerine kalacak kız ve erkek çocukları hedeflerine alan Oktar gurubunun çok kardeşli olan kişilerin hepsini de örgütlerine kattıkları ortaya çıktı.
77 tabanca 23 tüfek
Polis, operasyon sonrası adreslerde yaptığı aramalarda 77 tabanca 23 tüfek 289 şarjör ve 17 bin 597 adet mermi ele geçirildi.
‘FETÖ lehine çalıştı’
Oktar ve grubuna yönelik soruşturmada müşteki sıfatıyla ifade veren Ö.M., ‘’FETÖ, Adnan Oktar’ı tarihi eser kaçakçılığı üzerinden tehdit ederek, örgüt güdümüne sokmuştur. Bu olaydan sonra başta başkanlık sistemine karşıt olmak üzere birçok bakan, diyanet işleri başkanı ve FETÖ’nün istemediği önemli şahsiyetler hakkında olumsuz propaganda ve karalama kampanyası başlattık’’ dedi.
Polisi çelik yelek kurtardı
Adnan Oktar’ın Çengelköy’deki görkemli villasına yapılan baskında Özel Harekat Polisi’ne ateş eden örgüt üyesinin kimliği ortaya çıktı. Operasyon sırasında polise ateş açtığı iddia edilen Mert Sucu’nun kadın imamların özel işlerinden ve finanstan sorumlu olduğu öne sürüldü. Mert Sucu’nun, Adnan Oktar’ın yayın yaptığı A9 TV’nin de eski sahibi olduğu da belirtiliyor. Operasyon sırasında Sucu’nun ateş ettiği Özel Harekat Polisi ise çelik yelek sayesinde ölümden döndü. Aynı zamanda paravan bir emlak şirketinin sahibi görünen Mert Sucu’nun İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusuna başlandı.