Gazete Vatan Logo

HGS geçiş ihlali ve trafik cezası sorgulama, HGS kart bakiye yükleme

HGS geçiş ihlali sorgulama ve bakiye yükleme işlemlerini PTT online hizmetlerden yapabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama ve ödeme de online yapılabilir. Bu uygulamaları nasıl kullanacağınız haberimizde.

HGS geçiş ihlali ve trafik cezası sorgulama, HGS kart bakiye yükleme

Türkiye’de karayollarında bulunan köprü ve otoyol ücretli geçiş gişeleri özellikle artan trafikteki araç sayısı dolayısı ile artık yetersiz kalıyor ve vatandaşın trafikte oldukça büyük eziyetler çekmesine yol açıyor. Türkiye’de yap, işlet-devret modelinde vatandaşa hizmet veren köprü ve otoyollarda bulunan ücretli geçiş gişelerinde uzun yıllardır OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemleri kullanılıyor. Ancak trafikte artan araç sayısı ve gelişen modern yüzyıl dolayısıyla ücretli geçiş sistemlerindeki OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemleri ihtiyacı karşılayamayarak, araç sürücülerinin büyük trafik kaosu ile karşı karşıya kalmasında en önemli etkiye neden oluyordu. Bu sebeple Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, PTT Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde Hızlı Geçiş Sistemi geliştirildi.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Tüm Türkiye’deki köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde aktif olarak kullanılmaya başlanan Hızlı Geçiş Sistemi özellikle mobil teknolojiye sahip olması sayesinde araç sürücülerinin OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde olduğu gibi kart okutma çilesi ile mücadele etmek zorunda kalmadan ve hatta araçlarını durdurmak zorunda kalmadan ücretli geçiş gişelerinden seri geçişler yapabiliyor. HGS ayrıca yan hizmetleri ile de araç sürücülerine önemli avantajlar sağlıyor. Özellikle dijital platform üzerinde HGS kart kullanıcılarına sunulan HGS bakiye sorgulama hizmeti ile birlikte bakiye yönetimi de oldukça pratik bir hale geldi. PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfası üzerinden vatandaşlara sunulmakta olan HGS kart bakiye sorgulama hizmetinden internete erişim sağlanabilen her yerde yararlanılabiliyor. Araç sürücüleri HGS bakiye yükleme işlemlerini ise PTT şubelerinden veya benzin istasyonlarından gibi anlaşmalı pek çok noktadan gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Araç sürücüleri internete bağlanabildikleri her yerden PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasına ulaşarak, HGS kart bakiye sorgulama yapabiliyor. Ancak bakiye sorgulama işlemleri için online hizmetlere üye olunması gerekiyor. Araç sürücüleri PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında üyelik ekranından kolay bir şekilde sisteme üye olabiliyor. HGS bakiye sorgulama yapabiliyor. Araç sürücüleri PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfası üzerinden herhangi bir üyelik ya da şifre gerektirmeden HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Araç sürücüleri dijital platform üzerinde ayrıca trafik cezası sorgulama işlemlerini de yapabiliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ilgili ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik denetlemeleri sırasında uygulanan trafik cezalarına ilişkin ayrıntılı bilgileri internet üzerinden öğrenebilme imkanına sahip olabilen araç sürücüleri için Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından online trafik cezası sorgulama hizmeti sunuluyor. Araç sürücülerinin herhangi bir trafik cezasının bulunup, bulunmadığını veya bulunan trafik cezalarının ayrıntılı dökümünü öğrenebildiği bu trafik cezası sorgulaması işlemleri Emniyet Genel Müdürlüğü web sayfasında bulunan ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranından yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi üzerinde vatandaşlar trafik cezası sorgulamalarını ise ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından yapabiliyor. Araç sürücüleri GİB İnternet Vergi Dairesi web sayfasındaki bu sorgulama sayfasında yaptığı sorgulama sonucunda trafik cezalarının bulunması halinde kredi kartı ile online trafik cezası ödeme yapabiliyor.