Gazete Vatan Logo

HGS geçiş ihlali sorgulamadan trafik cezası öğrenme işlemi nasıl yapılır?

HGS geçiş ihlali yaparak trafik cezasına tabi tutulursunuz. HGS geçiş ihlali sorgulama sonucunda trafik cezası sorgulama işleminizi yapmış olacaksınız. Bu işlemleri nasıl yapacağınız haberimizde.

HGS geçiş ihlali sorgulamadan trafik cezası öğrenme işlemi nasıl yapılır?

Türkiye’de karayollarında daha güvenli, daha nizami ve daha uygun bir araç trafiği oluşturabilmek amacı ile başta Emniyet Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü gibi devlet kurumları tarafından çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Özellikle dijital teknolojilerin aktif olarak kullanıldığı yeni projelere imza atan devlet kurumları özellikle son yıllarda karayollarında artan araç sayısı dolayısıyla trafikte yaşanan sıkışıklığın ve diğer sorunların önüne geçilebilmesi amaçlanıyor. Bu noktada öncelikli olarak Karayolları Genel Müdürlüğü, PTT Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve İletişim Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen çalışma sonucunda Hızlı Geçiş Sistemi geliştirilerek, karayollarında bulunan köprü ve ücretli geçiş gişelerindeki trafik çilesi sona erdirildi.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Tüm Türkiye’de bulunan karayollarındaki köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde kullanılan OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinin eski tip sistemler kullanıyor olması araç sürücülerinin ücretli geçiş gişesinde araçlarını durdurarak, makinede kart okutmakla uğraşmak zorunda kalıyordu. Bu durumun yarattığı zaman kaybı ve trafikteki oyalanma nedeni ile karayollarında araç trafiği özellikle otoyol ve köprü ücretli geçiş gişelerinde trafiğin sıkışmasına ve hatta durma noktasına gelmesine yol açıyor. Araç sürücülerinin PTT şubelerinden kimlik ve araç ruhsatı ibrazı ile aldıkları HGS kartının yanında verilen ve aracın ön camında kolay görünen bir kısma yapıştırılan HGS etiketi, HGS ücretli geçiş gişesindeki sistem ile geçiş esnasında etkileşime geçerek, mobil olarak HGS geçiş ödemesini bakiyeden alıyor. Bu sistem araçların bakiye yetersizliği gibi durumlar dolayısıyla geçiş ihlali yapabilmesine de neden olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasından HGS bakiye sorgulama işlemleri ise üyelik gerektiriyor.

Haberin Devamı

Vatandaşlar HGS bakiye yükleme işlemlerini de sadece PTT şubeleriyle sınırlı kalmayarak, pek çok farklı noktadan yapabilme imkanına sahip olabiliyor. PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında bulunan müşteri hizmetleri giriş penceresindeki yeni üye ekranından üyelik işlemleri yapıldıktan sonra gerçekleştirilebiliyor. Bu kapsamda vatandaşlar T.C. kimlik numarası, e-posta ve şifre girerek, üye olabiliyor ve HGS bakiye sorgulama yapabiliyor. Hızlı Geçiş Sistemi ücretli geçiş gişelerinde araç sürücülerin başta bakiye yetersizliği olmak üzere tüm yasadışı geçişlerine ilişkin olarak cezai yaptırımlar uygulanıyor. Araç sürücüleri de internette PTT HGS Müşteri Hizmetleri tarafından sunulan online HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi ile geçiş ihlallerinin bulunup, bulunmadığını öğrenebiliyor.

Araç sürücüleri trafik cezalarına ilişkin online sorgulamayı ise İnternet Vergi Dairesi’ndeki ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından gerçekleştirilebiliyor. Vatandaşlar internete erişim sağlayabildikleri her yerden son derece pratik bir şekilde online trafik cezası sorgulama işlemlerini GİB İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasından yapabiliyor. Bu sayfa içerisinde sorgulama işlemlerini ‘plaka(varsa özel plaka)’, ‘ T.C. kimlik numarası(yada vergi kimlik numarası)’ ve ‘tescil tarihi’ bilgilerinin eksiksiz ve düzenli olarak girilmesi gerekiyor. Ayrıca trafik cezası ödeme işlemleri de gün içerisinde 02:00-10:00 saatleri arasında anlaşmalı bankaların kredi kartları aracılığı ile yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü resmi web portalından ya da Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi portalından kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmekte olan trafik cezası sorgulama işlemi günün her saatinde kullanılabiliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sayfasında yer alan online hizmetler menüsündeki ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranından trafik cezası sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Vatandaşlar Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu web sayfasında sadece birkaç dakika içerisinde ‘isim’, ‘soyisim’, ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘doğum tarihi’ bilgileri ile adlarına yazılmış olan herhangi bir trafik cezasının bulunup, bulunmadığını ve bulunan trafik cezalarının ayrıntılarını kolay bir şekilde öğrenilebiliyor.

Haberin Devamı