Gazete Vatan Logo

Hastane Muayene Randevu Ve MHRS Randevu İptali

MHRS hastane randevu nasıl alınır? MHRS randevu iptali sonrasında ceza kesilir mi? MHRS randevu iptal ile ilgili detaylar ve yapacağınızişlemler yazıda.

MHRS üzerinden randevu alan fakat aldığı randevuya gidemeyecek olan vatandaşların MHRS hastane randevu iptali işlemlerini yapması gerekmektedir. Yapacağınız MHRS randevu iptali sorasında, randevunuz iptal edileceği gibi randevu zamanınız başka bir vatandaşa verilecektir. Böylece diğer kişilerin de sağlık hizmetlerinden yararlanması sağlanacaktır. Bu nedenle MHRS randevu iptali oldukça önemlidir ve kişilerin es geçemden, gidemeyecek durumda olduklarında MHRS randevu iptali işlemlerini yapması gerekmektedir.

SSK RANDEVU

HASTANE RANDEVU ALMA

MHRS hastane randevu iptali işlemlerini yapmak için online olarka MHRS giriş yapmanız ya da telefon üzerinden Alo 182’yi aramanız gerekmektedir. İki seçenek üzenden de iptal ettirmeniz mümkündür. Telefon üzerinden iptal ettirmek isteyenlerin, çağrı merkezi temsilcisi ile görüşmeniz gerekmektedir. Ardından sizden bilgileriniz istenecek ve hangi randevunuzu iptal etmek istiyorsanız, o randevunuz iptal edilecektir. İnternetüzerinden ise giriş yaptıktan sonra tüm randevularınızıgörüntülemeniz ve arından iptal etmek istediğiniz randevuyu seçerek iptal adımlarını takip etmeniz yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

Böylece iki seçenek üzerinden de yapacağınız işlemler ile birlikte MHRS hastane randevu iptali gerçekleştirilecektir. MHRS randevu iptali işlemlerinde randevu alma işlemlerinde olduğu gibi herhangi bir ücret alınmayacaktır. Fakat eğer MHRS hastane randevu iptali için telefonu tercih edecekseniz, aramanız ücretli olacaktır. Bu nedenle telefonda MHRS randevu iptali işlemi ücretli olacaktır. Bu nedenle telefon üzerinden yapacağınız işlemlerde bu noktaya dikkat etmenizgerekmektedir.

E Nabız Uygulaması

Sağlık alanında kullanıma başlanan MHRS gibi yeni uygulamaya giren diğer bir uygulama da E nabız uygulamasıdır. Vatandaşların randevu alarak gittikleri sağlık hizmetlerinin kayıt altına alınarak vatandaşların kullanıma sunulduğu e nabız uygulamasından tüm vatandaşların yararlanması mümkündür. Uygulamadan yararlanmak için sisteme giriş yaparak üyeliğinizi oluşturmanızgerekmektedir. Ardından MHRS hastane randevu alarak ya da diğer şekillerde giderek tedavi aldığınız zaman bilgileriniz sisteme aktarılacaktır. Yazılan ilaçlardan yapılan müdahalelere kadar tüm bilgiler ilgili uygulama üzerinden vatandaşlara sunulacaktır. Uygulamadan yararlanmak için oluşturulan internet sitesi üzerinden giriş yapmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı