Gazete Vatan Logo

Hasretle beklendi, kabusla geldi

Kocaeli ve Sakarya'da 100'e yakın köyün yolu ulaşıma kapandı

Aylardır yağmur yağmadığından susuzluk başlayınca sıkıntılı bir döneme giren Kocaeli ve Sakarya bölgelerinde, aniden bastıran kar hayatı kabusa dönüştürdü. Karayollarında onlarca yaralamaları ve maddi hasarlı kaza oldu. Bölgede 100'e yakın köyün yolu kapandı. TEM'de ulaşım aksadı. Meteoloji'nin tahminlerine göre kar yarın ve Cuma günü bölgede serpinli halinde devam edecek. Ama Cumartesi günü yine şiddetli bir yağış dalgası gelecek.

Meteoroloji'nin `Yoğun kar geliyor' uyarılarına rağmen zamanında Karayolları'nda yeterli önlem alınamaması nedeniyle, başta bu bölgeden geçen TEM olmak üzere D-100, D-130 karayolu ile şehir içi yollarında buzlanmanın getirdiği kaymalar nedeniyle onlarca trafik kazası meydana geldi. TEM yolunun İzmit Gültepe geçişindeki rampada gece meydana gelen buzlanma nedeniyle araçlar kayınca yol kapandı. Karayolları ve trafik ekipleri yolu ulaşıma açmak için çalışırken, TEM'in Uzunçiftlik geçişinden Sapanya'ya doğru kilometrelerce kuyruk oluştu. Zincirleme trafik kazalarındaki yaralanmalar nedeniyle hastaneler de alarma geçirildi.

Yüksek kesimlerde daha etkili olan kar kalınlığı, bölgenin en yüksek kesimi olan Kartepe'de 1 metreyi aştı. Buradaki Green Park Kartepe Resort Otel'e ait kayak markezinde de pistler kayak yapmaya uygun hale geldi.

KÖY YOLLARI KAPANDI

Bu arada Kocaeli ve Sakarya bölgelerinde 100'ün üzerinde köyün yolu da kapandı. Bu sabah yapılan tesbitlere göre, Kocaeli'nin Gebze, Körfez, Gölcük ve Karamürsel ile Kandıra ilçelerine bağlı 68 köy yolu ulaşıma kapanırken, Sakarya Valiliği de il genelinde 23 köy yolunun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapalı olduğunu bildirdi. Açıklamada, Akyazı ilçesi'nde 10, Hendek ilçesi'nde 9, Pamukova ilçesi'nde 2 ve Taraklı ilçesi'nde de 2 olmak üzere toplam 23 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi. Kapalı köy yollarının açılması için çalışma başlatıldı.

CUMARTESİ KAR GERİ GELİYOR

Kocaeli Meteroloji Müdürlüğü yetkilileri, yarın ve Cuma günü bölgede kar yağışının aralıklarla hafif serpinti halinde devam edeceğini belirtirken, Cumartesi günü ise yeni ve etkili bir yağış dalgasının bölgeyi etkisi altına almasının beklendiğini bildirdiler. Meteoroloji yetkilileri, özellikle bu akşam ve yarın akşam için de şiddetli don beklendiğinden, şimdiden önlem alınmasını istediler.

Haberin Devamı