Hangi TİKTOK fenomenleri gözaltına alındı? Gözaltına alınan 120 TİKTOK fenomenleri kimler, isimleri var mı? (TİKTOK fenomenleri gözaltına alındı)
Sosyal medya platformu TikTok'ta 1,2 milyar TL'lik vurgun yaptıkları belirlenen şüphelilere operasyon düzenlendi. 37 ilde eş zamanlı gerçekleşen operasyonda aralarında ünlü fenomenlerin de olduğu 120 kişi gözaltına alındı. Peki, gözaltına alınan TİKTOK fenomenleri kimler, hangi TİKTOK fenomenleri gözaltına alındı? Gözaltına alınan fenomenler kimler?
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Tiktok hesapları üzerinde yapılan çalışma sırasında bazı yayınlardaki konuşmalardan şüphelenerek çalışma başlattı. Yapılan inceleme sırasında bazı kullanıcıların yayınlarda dolandırıcılık yapıldığından, Tiktok'un açığı olduğundan bahsetmeleri üzerine, aralarında Tiktok fenomenlerinin de bulunduğu bazı kişileri takibe aldı. Polis, para akışının anlaşmalı kişiler arasında olduğunu ve bu şekilde Tiktok'un 1,2 milyar zarara uğratıldığını tespit edince söz konusu şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. İstanbul merkezli 37 ilde 215 şüpheliye yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda, aralarında fenomenlerin de bulunduğu 120 kişi gözaltına alındı. Peki, gözaltına alınan fenomenler kim, hangi TİKTOK fenomenleri gözaltında alındı?
TİKTOK fenomenleri gözaltında 2023 olayı nedir?
1.2 milyar liralık dev vurgunun ayrıntılarını CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ aktardı.
Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü “kredi kart bilgilerinin müştekinin bilgisi ve rızası dışında bazı şahıslarca ele geçirildiği, bu kartlar ile TikTok isimli sosyal medya platformunda Jeton (Platformda kullanılan sanal para) satın alındığı ve aynı platformda yayın yapan yayıncılara gönderilerek haksız kazanç sağlandığı” ihbarı üzerine harekete geçti.
Operasyon çerçevesinde Türk Ceza Kanunu’nun 282’nci maddesinde yer alan 'Suçtan Elde Edilen Mal Varlığı Değerlerinin Aklanması' suçu ile 6415 sayılı Kanun’da yer alan 'Terörizmin Finansmanı' suçunun işlenmesini kolaylaştırıcı ve gizleyici bir süreç yürütüldüğü değerlendirildi. Bu çerçevede 30 şüpheliye ait 37 GSM hattına CMK 135 tedbiri uygulanarak, “Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık”, “Banka ve Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması”, “Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama”, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma” suçlarından 4 binden fazla banka hesap hareketi incelendi ve aralarında 1,2 milyar lira para akışı olduğu tespit edildi.
İstanbul merkezli 37 ilde 215 şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyonda ise 120 şüpheli yakalanırken, operasyon çerçevesinde 32 daire, 9 arsa, 6 iş yeri ve 1 villa, 38 otomobil, 14 şirkete ait ortaklık payları, bin 700 banka hesabı ve kripto varlık hesapları, 82 bin Türk Lirası, 17 bin 300 Dolar ve 6 bin 650 Euro, 2 ruhsatsız silah, 1 kuru sıkı silah ve 93 fişek, bir miktar uyuşturucu ve uyarıcı madde ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.
Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.
Hangi TİKTOK fenomenleri gözaltına alındı?
Soruşturma devam ettiğinden gözaltına alınan fenomenlerin isimleri açıklanmadı. Milliyet’te yer alan habere göre bazı sosyal medya fenomenlerinden Onur S.’nin hesabına 9 milyon 397 bin, Fırat Ö.'nün hesabına 4 milyon 611 bin, Kenan K. K.’nin hesabına 7 milyon 690 bin, Adem K.’nın hesabına 4 milyon 572 bin, Fatmanur K.’nin hesabına 1 milyon 100 bin lira, Tülay B.'nin hesabına 550 bin, Yalçın A.’nın hesabına 1 milyon 53 bin lira, Metin S.’nin hesabına 7 milyon, Murat N.'nin hesabına 1 milyon 200 bin, Göksel P.’nin hesabına ise 500 bin lira para aktarıldığı öğrenildi.