Gazete Vatan Logo

Hain girişimi Batmaz ve Öksüz yönetmiş

FETÖ tutuklusu Kemal Batmaz'ın Adil Öksüz ile darbe teşebbüsünü yönettiği ortaya çıktı. Batmaz ve Öksüz'ün Akıncı Üssü ve AHL'deki görüntüleri ortaya çıktı. Ardından üçüncü sivil ismin de Harun Biniş olduğu ortaya çıktı.

Hain girişimi Batmaz ve Öksüz yönetmiş

FETÖ tutuklusu Kemal Batmaz’ın Adil Öksüz ile birlikte Akıncı Üssü’nde darbeyi yönettiği tespit edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin hazırlık toplantılarının yapıldığı evleri kiralayan ve ‘FETÖ’nün Genelkurmay İmamı’ olduğu ileri sürülen firari Adil Öksüz ile birlikte Mart ve Haziran 2016’da ABD’ye giden 12 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarttı. Şüphelilerden 6’sı gözaltına alındı. Savcılık, “Adil Öksüz ile darbeyi yöneten kişinin tutuklu Kemal Batmaz olduğunun tespit edildiğini” açıkladı. Batmaz'ın 2016'da ABD'ye 4 kez gittiği belirlendi. Görüntülerde Batmaz’ın darbe girişiminden iki gün önce 13 Temmuz’da ABD’den İstanbul’a Adil Öksüz ile birlikte döndüğü görülüyor.

3. İSİM DE ORTAYA ÇIKTI

FETÖ tutuklusu Kemal Batmaz'ın Adil Öksüz ile birlikte darbe girişimini yönettiğinin belirlenmesinin ardından üçüncü sivil ismin de Harun Biniş olduğu ortaya çıktı.

15 Temmuz hain kalkışmasını Adil Öksüz' ile yönettiği belirlenen sivillerin sayısı üçe çıktı. Buna göre Akıncı üssünde yakalanan üçüncü sivil de belli oldu. Elektrik-elektronik mühendisi Harun Biniş'in o gece Akıncı üssünde darbeyi yöneten isimler arasında olduğu öğrenildi. Harun Biniş de tıpkı Batmaz gibi şu anda tutuklu bulunuyor.

Haberin Devamı

Hain girişimi Batmaz ve Öksüz yönetmiş

O DA "TARLA BAKMAYA" GİTMİŞTİ

Biniş, darbe girişiminin olduğu gece kalkışmanın merkezi Akıncı üssünde yakalandığı halde pişkin bir ifade vererek "Tarla bakıyordum" diyen Adil Öksüz gibi aynı yerde yakalanmış ve onun da aynı şekilde "Tarla baktığı" iddiasında bulunduğu belirlenmişti.