Gazete Vatan Logo

Hacıbektaş'a `İnsanlık Anıtı ve Müzesi'

Madımak Otel'de yakılan 35 aydının anısına yapılacak

SİVAS Madımak Otel'de 2 Temmuz 1993 tarihinde yakılarak öldürülen aydınlar için Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesi Belediyesi'nce ilk etapta yaklaşık 200 bin YTL harcanarak, `İnsanlık Anıtı' ve `İnsanlık Müzesi' yapılacağı bildirildi.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Alirıza Selmanpakoğlu, ilçede her yıl yüz binlerce insanın ziyaret ettiği Çilehane Mevkii'nde, 14 yıl önce Sivas'taki Madımak Otel'de yakılarak öldürülen aydınların anısına İnsanlık Anıtı ve İnsanlık Müzesi yapılacağını söyledi. Bu projeyi iki bölüm halinde gerçekleştireceklerini ve en geç 2 yıl içinde de tamamlayacaklarını belirten Selmanpakoğlu, şöyle dedi:

"Bu anıt ve müzeyi kapalı ve açık olarak yaklaşık 100 metrekarelik alan içinde gerçekleştireceğiz. İnsanlık Anıtı'nın birinci bölümünde, açıkta yaklaşık 10-15 metre yüksekliğinde anıt heykel olacak. İkinci bölümde ise, kapalı yer olacak. Anıtkabir'de olduğu gibi ses düzeni, efektler, görüntüler ve ışıklarla canlandırmalar gerçekleştirilecek. Sivas Madımak Otel'de 2 Temmuz 1993 tarihinde yakılarak öldürülen 35 aydının ailelerine ulaşarak onların çocukluktan olay anına kadar olan çeşitli yaşlardaki fotoğraflarını topluyoruz. Bu fotoğrafların tamamını elde ettikten sonra orada sürekli sinevizyon gösterileri halinde sunacağız."

İnsanlık Anıtı ve İnsanlık Müzesi'ni gerçekleştirebilmek için halkın katkılarına da ihtiyaç duyduklarını belirten Selmanpakoğlu, dışarından yardım alınması halinde `İnsanlık Anıtı ve Müzesi'nin iki yıl içinde, belediye imkanları ile 5 yıl içinde bitirmeyi planladıklarını söyledi. Selmanpakoğlu, anıta destek vereceklerin Hacıbektaş Ziraat Bankası Şubesi'nde bu amaçla açılan ve YTL desteği sağlamak isteyenlerin 30824209-5003 ve Euro desteği sağlamak isteyenlerin de 30824209-5004 numaralı hesaba bağış yapabileceklerini bildirdi.

Haberin Devamı