Gazete Vatan Logo

Görgü tanığının ifadesi: Araç polis memuruna çarpıyor ve...

İzmir'de görgü tanığının ifadesine göre; "Terörist LPG 'li bombalı araçla yaya yürüyen polis memuruna çarpıyor. Adliye önündeki polis kontrol noktasına geldiğinde araçtan iniyor ve elindeki düzenekle bomba yüklü aracı patlatıyor". CNN Türk'e bağlanan tanık "Arkamızdaki araç patladı. Polis teröriste ateş açıp öldürdü" dedi.

Görgü tanığının ifadesi: Araç polis memuruna çarpıyor ve...

İzmir'in Bayraklı ilçesindeki adliyenin hakim ve savcıların giriş yaptığı C kapısına yakın bir noktadaki araçta patlama meydana geldi. Patlamada Aralarında polis memurlarının da bulunduğu 11 kişi yaralandı. Olaya tanık olanlar yaşananları anlattı. CNN Türk'e bağlanan bir görü tanığı olaya ilişkin şunları söyledi: "Biz arabayla köşeyi dönüyorduk. Arkamızdaki araba patladı. Biz aracın içinden dışarı attık kendimizi. Çatışma çıktı. Bizim emniyet güçlerimiz teröristlere ateş etti. Birin öldürdüler" dedi.

POLİSE ÇARPIP ARACI PATLATTI

DHA'ya konuşan başka bir görgü tanığının ifadesine göre işe olay şöyle gelişti: "Terörist bombalı araçla yaya yürüyen polis memuruna çarpıyor. Adliye önündeki polis kontrol noktasına geldiğinde araçtan iniyor ve elindeki düzenekle bomba yüklü aracı patlatıyor."

PATLAMA ÇOK ŞİDDETLİYDİ

Patlama sırasında olay yerine yakın bir noktada bulunan görgü tanığı Öykü Şahinler, yaşadıklarını BBC Türkçe'ye şöyle anlattı: "Kısa bir süre önce arkadaşımı adliye kavşağından Adliye'ye bırakmıştım. Patlama sesini biraz ilerledikten sonra duydum, çok şiddetliydi. Bir anda atmosfer değişti ve trafik birden yoğunlaştı. Hemen sonra arkadaşım aradı ve silahçı çatışma sesi duyduğunu söyleyerek çabuk eve gitmem konusunda uyardı.

Haberin Devamı

İzmir Adliyesi'nin yakınlarındaki Adliye Cafe'de olan bir diğer görgü tanığı ise patlamanın polis kulübesinin önünde olduğunu ve hemen karşısında silahla vatandaşların üzerine ateş açıldığını söyledi.

GÖK GÜRÜLTÜSÜ GİBİYDİ

Adliye binasına 400 metre uzaklıktaki bir binada olan Murat Utkucu, duyduklarını şöyle anlatıyor: Önce korkunç bir ses duyduk. Gök gürültüsü dibimizde gerçekleşmiş gibiydi. Bomba olduğunu hemen anladık tabi. Hemen akabinde çatışma sesleri duyduk. Çok sayıdaydı. Yaklaşık 1 dakika sürdü. Sonra korkunç bir barut ve yanık kokusu geldi. Biz o kadar uzakta olmamıza rağmen bize kadar geldi. Sonra binadan yükselen dumanlar gördük. O zaman Adliye binası olduğunu anladık

ADLİYE TAMAMEN TAHLİYE EDİLDİ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, saldırıyla ilgili olarak şunları anlattı: "İzmir adliyesi tamamen tahliye edilmiş durumda. Adliyenin alt girişinde patlama oldu. İki terörist öldürüldü. Birisi de aranıyor yaralı olduğu bilgisi var."

Haberin Devamı