Google logosunu neden değiştirdi?
Dünya devi arama motoru Google yeni logosunu tanıttı. Google, kullanıcılara bir de sürpriz yaptı. Google logosunun tarihçesini kullanıcılara Doodle olarak tanıttı. Peki Dünya'nın en çok kullanılan siteleri arasında yer alan Google logosunu neden değiştirdi?
Google'ın yeni görünümü için doolde hazırlandı. Milyar rakamlarına ulaşan kullanıcı sayısı ile dünyanın en fazla kullanılan arama motoru Google'ın yeni görünümü yayınlandı.
1998 tarihinde Larry Page ve Sergey Brin'in Stanford Üniveristesi için kullandığı logo ile başlayan Google serüveni 2015 Yılında yeni görünümü ile karşımıza çıktı. Google'ın yeni görünümünde G simgesinin ve Google noktalarının yer aldığını görüyoruz.
Logo değişimi ile ilgili Google'ın açıklamaları
Geride bıraktığımız 17 yıl içerisinde Google'da ürün çeşitliliğinden bu ürünlerin görünüş ve kullanımına kadar pek çok değişiklik oldu.
Peki bunu neden şimdi yapıyoruz?
Bir zamanlar Google tek bir cihazdan, sadece masaüstü bilgisayardan ulaştığınız bir adresti. Bugün ise insanlar Google ürünleriyle çok sayıda cihaz, uygulama ve platform üzerinden, bazen gün içerisinde bunların tümünü kullanarak etkileşime giriyor. Google'dan nerede ve ne zaman olursa olsun, ister cep telefonu, TV, saat veya arabanızın kadranı, ister masaüstü bilgisayarınız üzerinden size yardımcı olmasını bekliyorsunuz. Bugün bu gerçeği yansıtan ve en küçük ekranlarda bile Google'ın sihrinin sizin için çalıştığını gösteren yeni bir görsel dili duyuruyoruz. Sizin de göreceğiniz gibi, esas olarak bir masaüstü bilgisayardaki web tarayıcı penceresi için geliştirilen Google logo ve görsel ögelerini, bugünün sonsuz sayıda cihaz ve (dokunma, yazma, konuşma gibi) çok çeşitli giriş yöntemleri arasında gerçekleşen kusursuz bilgi işlem süreçlerini içeren dünyası için güncelledik.
Google Logosunun Tarihçesi
“O zamandalar web’de Times-Roman fontları tercih edilirken, basılı kaynaklarda sans-serif fontları kullanılıyordu. Bir serif fontun okunabilirliğini, aynı zamanda da aradığımız kaliteyi birleştirmek istedim. Seçtiğimiz font Catull isimli eski bir serif puntosuydu. Arama, geçmişe bakılarak yapılan bir aktivite olduğu için, Catull’un tarih ile olan bağı uygun görünüyordu. Eski çağ ile yeni dijital çağ arasında bir köprü gibi…”
Bir de Google’ın “Doodle” adı verdiği ve özel günlerde değişen logoları var. Bunları fark etmemek mümkün değil. Sevgililer Günü, Yılbaşı gibi özel günlerin yanında, önemli isimlerin doğum günlerinde değişen bu logolar kim tarafından yapılıyor acaba? 2000 yılında, Google’ın kurucuları, Fransız’ların Bastille Günü için bir logo yaptırmak istemişler. Bu görev o zamanlar Google’da stajyer olan Dennis Hwang’a verilmiş. İşte o günden sonra, bu harika logoların tasarımlarını o yapmaya başlamış. Hwang şu anda Google’da web yöneticisi olarak çalışıyor. Google Doodle’ların yapımı ise, işlerinin sadece %20’lik kısmını oluşturuyor...