Gazete Vatan Logo

'Gandhi Kemal'in 62 yıllık öyküsü

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun hikayesi:

Düello ile tanındı, Gandi lakabı yakıştırıldı

CHP Genel Başkanlığı’na talip olan Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık 1948’de Tunceli’nin Nazimiye İlçesi’nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Anadolu’nun çeşitli yerlerinde yaptı. Yüksek öğrenimini yapmak için girdiği Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İktisat/Maliye bölümünden 1971’de mezun oldu.

1971 yılında girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı’nda göreve başladı. Daha sonra hesap uzmanı oldu, bir yıl Fransa’da kaldı. Hesap uzmanlığını 1983’e kadar sürdürdü ve aynı yıl Gelirler Genel Müdürlüğü’ne atandı. Burada önce daire başkanı olarak görev aldı; daha sonra aynı kurumun genel müdür yardımcılığını yaptı. 1991’de Bağ-Kur’a atandı. Burada genel müdürlük yapan Kılıçdaroğlu, 1992 yılında da SSK Genel Müdürlüğü’ne geçti. Daha sonra kısa bir süre Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda müsteşar yardımcısı olarak görev yaptı. 1994’te Ekonomik Trend dergisi tarafından “Yılın Bürokratı” seçildi. 1999’un Ocak ayında kendi isteğiyle SSK Genel Müdürlüğü’nden emekli oldu.

Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı çalışmalarında Kayıtdışı Ekonomi Özel İhtisas Komisyonu’na başkanlık etti. Hacettepe Üniversitesi’nde de bir süre ders verdi. Daha sonra Türkiye İş Bankası’nda yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi 22. dönem için yapılan 3 Kasım 2002 Milletvekili Genel Seçimleri’yle Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul milletvekili olarak Meclis’e girdi. 22 Temmuz 2007 Milletvekili Genel Seçimleri’nde de İstanbul’dan 23. dönem milletvekili seçildi.

Dün CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, 25 Eylül 2008’de o dönem AKP Genel Başkan Yardımcısı olan Dengir Mir Mehmet Fırat ile TBMM’de, 17 Aralık 2008’de de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le TV’de yaptığı düello niteliğindeki tartışmalarla ün kazandı. 2009’da yapılan yerel seçimde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

Kendi adına internet sitesi bulunan politikacılardan biri. www.kemalkilicdaroglu.com adresindeki internet sitesinde kendi malvarlığını düzenli olarak ilan ediyor.

Haberin Devamı