EUS geç başvurusu ne zaman yapılacak? EUS başvuru ücreti ne kadar?
EUS (Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı) için başvuru işlemleri 20 Temmuz’da sona erdi. 20 Temmuz’a kadar EUS başvuru işlemini tamamlamayan adaylar, geç başvuru gününde başvurularını yapabilirler. EUS geç başvuru işlemi nasıl yapılır? EUS geç başvuru ücreti nasıl ödenecek?
EUS için başvuru işlemleri 12-20 Temmuz tarihleri arasında yapıldı. Bu tarihler arasında EUS başvuruşu yapmamış olan adaylar, geç başvuru gününde başvuru yapabilirler. Geç başvuru günü olarak ÖSYM tarafından belirlenen tarih 2 Ağustos Çarşamba günüdür. Adaylar geç başvuru gününde hem sistem üzerinden başvurularını yapacaklar hem de başvuru ücretlerini yatıracaklar. Adayların aynı gün içerisinde başvuru işlemlerini tamamlamaları gereklidir.
EUS BAŞVURU İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.
EUS GEÇ BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILIR?
EUS geç başvuru işlemi, 2 Ağustos Çarşamba günü yapılacak. Başvuru işlemi T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile ÖSYM aday işlemleri sisteminden gerçekleştirilecek. Başvuru işleminin aday işlemleri sisteminden yapılabilmesi için sistemde aday fotoğrafının güncel olarak bulunması gereklidir. Son 50 ay içinde çekilen ve sisteme yüklenen fotoğraflar sistem tarafından güncel olarak kabul edilir. Fotoğrafı güncel olmayan adaylar, başvuru merkezleri aracılığı ile fotoğraflarını güncelleyebilirler. EUS geç başvuru işlemi yapabilirler. Başvuru yapılacak olan ÖSYM başvuru merkezlerinin adres bilgilerine ÖSYM internet sitesinden erişim sağlanabilir. Başvuru merkezleri tarafından yapılacak olan işlemler için 5 Türk Lirası hizmet ücreti alınır. Geç başvuru işlemi sistem üzerinden ya da başvuru merkezlerinden yapıldıktan sonra sınav ücretinin de ÖSYM ‘’Ödemeler’’ alanı kullanılarak ödenmesi gereklidir. Sınav ücretini ödemeyen adayların sınav başvuruları da geçersiz sayılır.
EUS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ
Normal başvuru sürecinde adaylar 150 Türk Lirası ödeme yaptılar. Geç başvuru gününde başvuran adaylar ise 225 Türk Lirası ödeme yapacaklar. Başvuru ücreti ödeme işlemi, sistem üzerinden sınav başvurusu yapıldıktan sonra gerçekleştirilecek. Geç başvuru ücreti sadece ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanı ile ödenebilecek. Normal başvuru sürecinde olduğu gibi farklı banka ödeme seçenekleri kullanılmayacak.
EUS DEĞERLENDİRME VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
EUS değerlendirme ve hesaplama işlemleri, bilgisayar ortamında gerçekleştirilecektir. Adayların sorulara vermiş oldukları doğru cevaplar ve yanlış cevaplar ayrı şekilde hesaplama işlemine tabi tutulacak. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılacak. Böylece adayın ham puanı oluşturulacak. Ham puanlar ortalaması 50 ve standart sapması 10 olan puanlara çevrilecek, adayların yerleştirme puanları elde edilecek.
EUS sınav sonuçlarının sonuc.osym.gov.tr internet sitesi üzerinde ilan edilmesi ile birlikte adaylar için tercih işlemleri başlayacak. 30 tercih hakkı bulunan adayların, tercih işleminde bulunabilmeleri için en az 45 puan almış olmaları gereklidir. Sınav sonucunda 45 puanın altında kalan adaylar tercih işlemi yapamazlar.