Gazete Vatan Logo

Eskişehir ‘Eti Ana’ya ağladı Ülker acıya böyle ortak oldu

Eskişehir ‘Eti Ana’ya ağladı Ülker acıya böyle ortak oldu

Tatil için gittiği Sömbeki Adası’nda kalp krizi sonucunda yaşamını yitiren ETİ Şirketler Grubu Başkan Vekili 73 yaşındaki Gülay Kanatlı, Eskişehir’de gözyaşları içinde toprağa verildi.

Eşi Firuz Kanatlı ile ETİ markasının temellerini atan ve sevenlerinin ’ETİ anne’ dedikleri Gülay Kanatlı’nın cenazesi özel uçakla hayatını kaybettiği Yunanistan’ın Sömbeki Adası’ndan Türkiye’ye getirildi. Gülay Kanatlı için cuma namazı sonrası Eskişehir’in Hoşnudiye Mahallesi’ndeki Gümülcine Camii’nde tören düzenlendi.

Cenaze törenine Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Milletvekilleri Gaye Usluer ve Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Ülker’in sahibi Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’in de aralarında bulunduğu çok sayıda işadamı ile Gülay Kanatlı’nın 57 yıllık eşi ETİ Şirketler Grubu’nun Kurucusu ve Onursal Başkanı Firuz Kanatlı, çocukları ETİ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı, Gülden Kanatlı Derbil ve Aydan Kanatlı ile çok sayıda kişi katıldı.

Haberin Devamı

Firuzhan Kanatlı cami bahçesinde taziyeleri kabul etti. Aydan Kanatlı da annesinin tabutuna önce yazma serdi ardından da tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Gümülcine Cami avlusuna cenazeye katılanlar sığmayınca, tabut caminin arka bahçe giriş bölümüne alındı.

Eskişehir ‘Eti Ana’ya ağladı Ülker acıya böyle ortak oldu

Gülay Kanatlı Kimdir?

Hayırsever olan, vefatı iş dünyası ile Eskişehir’de büyük üzüntüyle karşılanan 1942 doğumlu Gülay Kanatlı, İstanbul Moda’da büyüdü. Babası bankacı, annesi ev kadınıydı. 1958 yılında, daha 16 yaşında Firuz Kanatlı ile evlenip İstanbul’dan Eskişehir’e taşındı. Eti’nin, Türkiye’nin en büyük şirketlerinden biri olmasında Gülay Kanatlı’nın payı çok büyüktü. Eti, kendi sektörünün en büyük firmalarından biri haline geldikten sonra da Gülay Kanatlı boş durmadı. Önce tekstil şirketi kurdu. Çocukları ile birlikte Çin ve İtalyan lokantaları açtı. Gülay Kanatlı son olarak ETİ Gıda A.Ş Yönetim Kurulu üyesi ve ETİ Makine Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapıyordu.

Haberin Devamı