Gazete Vatan Logo

Erdoğan ve Gül’ün ‘hacker’ı yakalandı

Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın resmi internet sitelerini çökerten bilgisayar korsanı yakayı Konya'da ele verdi

Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın resmi internet sitelerini çökerten bilgisayar korsanı, Konya’daki bir internet kafede, bir gazetenin sitesini ’hack’lerken yakayı ele verdi

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Bilişim Suçları Büro Amirliği dedektifleri, Afyonkarahisar’ın Çay İlçesi’nde yaşıyan Burhan Döldüş’ün (20) internet sitelerini çökerttiğini belirledi. Bilgisayar korsanı ’hacker’ Burhan Döldüş’ü teknik takibe alan polis, 6 aylık çalışmanın ardından genç hackerin evine operasyon düzenledi. Baskında Döldüş evde bulunmazken, bilgisayar ve CD’lerine el konuldu.

Bilgisayarında yapılan incelemede, hacker’ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ait www.abdullahgul.gen.tr, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ait receptayyiperdogan.gen.tr, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç’ın www.bulentarinc.gen.tr, Malatya Belediyesi’nin www.malatya.bel.tr adlı resmi internet sitelerini çökerttiğini tesbit etti.

Suçüstü yakalandı

Teknik takibini devam ettiren polis, Döldüş’ü dün saat 14.30’da Konya’nın Meram İlçesi’ndeki bir internef kafede www.konyagazete.com adlı siteyi çökertmeye çalışırken suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan bilgisayar korsanının 2 yıl içinde haber, kişisel ve resmi kurumlara ait toplam 200 site ile 30 bin sanal iletişim MSN adresini çökerttiği tesbit edildi. İnternet siteleri zevk için çökerttiği öğrenilen Burhan D., yapılan sorgusunun ardından Adliye’ye sevk edildi.

Haberin Devamı