Gazete Vatan Logo

Erbakan eşinin ölümüne inanamadı, 2 kez sordu

Hoca'nın 38 yıllık hayat arkadaşı Nermin Erbakan, dün sabah hayatını kaybetti. Acı haberi telefonla alan Erbakan duyduklarına inanamadı ve hastaneye koşup başhekime iki kez 'Durumu nasıl' diye sordu

Yasaklı lider Necmettin Erbakan'ın eşi Nermin Hanım'a kalp krizi nedeniyle pazartesi günü Ankara Yüksek ihtisas Hastanesi'nde anjiyo yapılmış ve operasyonun ardından taburcu edilmişti. Ancak salı günü kalp zarındaki kanama nedeniyle yoğun bakıma alındı. Dün sabaha karşı ise tüm müdahalelere rağmen 62 yaşında hayata veda etti. Necmettin Erbakan tam 38 yıl aynı yastığa baş koyduğu eşinin ölümüne inanamadı. Acı haberi ilk olarak telefonla alan Hoca, hemen hastaneye koştu, eşinin durumunun nasıl olduğunu sordu. Başhekim Adnan Çobanoğlu başsağlığı diledi. Ancak Erbakan sorusunu yineledi. Yine aynı yanıtı alınca da yalnızca "înna lillahi ve inna ileyhi raciun (Allah'tan geldik, Allah'a gideceğiz)" diyebildi.

Kazan, son geceyi anlattı
Erbakan'ın yıllardır en yakınında olan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, acılı gününde de yalnız bırakmadı. Nermin Hanım'ın hastaneye kaldırılmasından itibaren Erbakan'ın yanında olan Kazan, son gece yaşananları şu sözlerle anlattı: "Hocamın acısının derecesini anlamamak mümkün değil. Eşinin rahatsızlığını günlerdir izliyoruz. Gece hastanedeydik ancak saat 03.30 sularında hocamızın dinlenmesi için konutuna geçtik. Sabah saatlerinde telefon geldi. Başhekim Adnan Çobanoğlu, vefat haberini bildirdi, hastaneye döndük."

Özel bir odaya alındı
"Hocam özel bir odaya alındı. Yanına gelen başhekime, 'Durumu ne?' diye sordu. Adnan Bey'in, 'Başınız sağolsun' sözlerine rağmen sorusunu yineledi. Her zamanki gibi metin ve mütevekkil haliyle başını kaldırmadan yalnızca, 'İnna lillahi ve inna ileyhi raciun (Allah'tan geldik, Allah'a gideceğiz)' dedi. Daha sonra da 'İnsan öleceğini biliyor ancak kabullenemiyor' sözlerini birçok kez tekrarladı." Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Recai Kutan ise Erbakan'ın talimatıyla kongreye katılmak için İstanbul'a gitmişti.

Ailenin izniyle fişi çekildi
Ankara Yüksek ihtisas Hastanesi'nde salı gününden bu yana yaşam destek ünitesine bağlı olan Nermin Erbakan'ın durumu önceki gece yarısına karşı kötüleşti. Sabah 07.30'da ümit kalmadığını, beyin ölümü gerçekleştiğini gören hekimler, Erbakan'ın izniyle üniteyi kesti.

Başı açık gelinlik giymişti
Nermin Hanım, Necmettin Erbakan ile evlendiğinde 24 yaşındaydı. TOBB'da sekreterlik yapıyordu ve başı açıktı. Hoca ise TOBB'un sanayi komitesinin başkanıydı. Burada tanışan çift, 1967 yılında evlendi. 41 yaşındaki Erbakan'ın düğünü uzun yıllar sık sık basının gündemine geldi. Zira, gelin hanım başı açık gayet modern bir gelinlik giymiş, düğün de Erbakan'ın muhafazakarlığına rağmen sazlı sözlü ve içkili yapılmıştı. Erbakan çifti, İskenderpaşa Camii'nde Nakşibendi şeyhi Mehmet Zahit Kotku tarafından kıyılan dini nikahın ardından, Yeşilköy'deki Çınar Otel'de yapılan bir düğünle dünyaevine girmişti. 38 yıllık evliliği boyunca Erbakan'ın siyasi çalışmalarına da aktif olarak katılan, parti müfettişliği, kadın kolları gibi organlarda görev alan Nermin Erbakan, basınla ilişkilerine ise hep sınır koydu. Türbanı nedeniyle sık sık eleştirilen ve yoğun biçimde de 28 Şubat sürecinde gündeme gelen Nermin Hanım, gazetelerde yayınlanan çok az söyleşilerinden birinde eşi Necmettin Erbakan için şunları söylüyordu: "O, iyi bir lider olmanın yanısıra çok iyi bir eştir. İçinde bulunduğu yoğun programlarına rağmen bizi ihmal etmez. Çocuklarla yeteri kadar ilgilenir. Bu yönüyle de çok iyi bir babadır."

Erbakanlar Zeynep, Elif ve Fatih adında üç çocuk, büyük kızları Zeynep'den de iki torun sahibi...

Haberin Devamı