Gazete Vatan Logo

Emekli Maaşı Sorgulama ve Maaş Hesaplama işlemleri artık internette!

Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemleri online olarak kolayca yapılabilmektedir. Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemi hakkında bilmeniz gerekenler ve emekli maaşı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Emekli Maaşı  Sorgulama ve Maaş Hesaplama işlemleri artık internette!

Çalışma hayatı süresince sigortalı bir işte şekilde çalışan vatandaşlar emeklilik için gerekli gün ve primi doldurmalıdır. Vatandaşlar emeklilik için doldurması gereken gün ve primleri doldurduğu zaman emeklilik için gerekli şartların hepsini sağlanmış olacaktır. Bu şartlar sağlandıktan sonra ve emekli olduktan sonra belli bir maaş bağlanacaktır. Bu maaşa emekli maaşı denmektedir. Emekli maaşı için belli bir miktar söz konusu değildir. Emekli maaşları her sene Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belli kriterlere göre değişmektedir. Vatandaş emekli olduğu zaman ne kadar maaş alacağını da Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmektedir.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN AYRINTILI BİLGİ!

Vatandaşların emekli olacağı zaman bağlı oldukları kurumdan ne kadar maaş alacaklarını hesaplayabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu bir uygulama geliştirmiştir. Bu uygulama ile emekli olduğunuzda ne kadar maaş alabileceğinizi öğrenebilirsiniz. SSK kurumuna bağlı iseniz emekli maaşı hesaplaması yapabilmek için öncelik olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun geliştirmiş olduğu uygulamaya girmelisiniz. Açılan sayfada bizden istenilen bilgiler; T.C. kimlik numarası, SSK sicil numarası, baba adı, nüfusa kayıtlı olduğunuz il, doğum tarihidir. Bu bilgileri girdikten sonra sorgula butonuna bastığımızda hesaplama işlemi tamamlanmış olur. Bağ-Kur kurumuna bağlı iseniz yine aynı şekilde uygulamaya giriş yapılır. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra T.C. kimlik numarası, kurumu ve güvenlik kodunu kutucuğa girdikten sonra sorgula butonuna basmalıyız. Emekli sandığı kurumuna bağlı iseniz eğer uygulamada bizden istenilen bilgiler şu şekildedir; derece, kademe, ek gösterge, hizmet yılı, hizmet ayı, kıdem yılı, ikramiye yılı, aylık tarihi, pay/payda, tazminat ek göstergesidir. Bu bilgileri girdikten sonra sorgula seçeneğini tıkladığımızda hesaplama işlemi tamamlanmış olur.

Haberin Devamı

Emekli maaşı sorgulama işlemini internet üzerinden E-Devlet sistemi ile gerçekleştirilebilir. E-Devlet sisteminden işlem yapabilmek için öncelikle E-Devlet sistemine giriş yapmalısınız. E-Devlet sistemine giriş yaparak emekli maaşı sorgulama işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu E-Devlet hizmetleri altında yer aldığı için emekli maaşı sorgulama işlemini E-Devlet uygulamasından da gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet uygulamasından işlem yapmak için E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet sistemine girişi E-Devlet şifreniz ile gerçekleştirebilirsiniz.

E-Devlet şifrenizi T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus kağıdınız ile PTT şubelerine giderek 2 TL karşılığında alabilirsiniz. Sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girdikten sonra giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt seçeneklerinden bağlı olduğunuz kuruma göre emekli maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar 4A hizmetleri altından 4A emekli aylık bilgisi, BAĞ-KUR kurumun bağlı olan vatandaşlar 4B hizmetleri altında 4B emekli aylık bilgisi, emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar da 4C hizmetleri altından 4C emekli aylık bilgisi seçeneklerini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirler.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sayfada kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.