Emekli maaş bilgisi sorgulama nasıl yapılır?
Emekli maaşı sorgulama ve emekli maaşı hesaplama işlemlerinizi online olarak internet üzerinden yapabilirsiniz. Sadece birkaç dakikanızı alacak bu işlemi nereden nasıl yapacağınıza haberimizden erişebilirsiniz.
Herkes çalışma hayatını sonlandırdıktan sonra emekli olmak ister. Emekli olup emekli maaşı alarak rahat bir yaşlılık dönemi istemek herkesin hakkı. Ama emekli olabilmek için iki tane yerine getirmeniz gereken şart vardır. Bu şartlardan birisi emeklilik yaşıdır. Emeklilik yaşı gelen herkes emekli olabilir. Diğer şart ise yatırılması gereken prim ve sigorta miktarlarının tamamlanmasıdır. Bu iki şartı yerine getiren vatandaşlar emekli olabilir ve emekli maaşı alabilirler. Emekli olduğunuzda ne kadar emekli maaşı alacağınızı emekli maaşı hesaplama işlemi ile öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama işlemi ile birlikte ne kadar emekli maaşı alabileceğinizi hesaplayabilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet üzerinden birçok hizmeti vardır. Bu hizmetlerden birisi de emekli maaşı hesaplama uygulamasıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu ne zaman emekli olurum uygulamasını her kurum için farklı şekillerde tasarlamıştır. Bağlı olduğunuz kurumun hesaplama programına giriş yaparak emekli olduğunuzda ne kadar maaş alabileceğinizi hesaplayabilirsiniz.
Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.
EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
SSK’ya bağlı olan vatandaşlar hesaplama programına giriş yaptıktan sonra bazı sigorta bilgilerini girmeleri gereklidir. SSK sicil numarası, T.C. kimlik numarası bilgileri girildikten sonra baba adı, nüfusa kayıtlı olduğunuz ili girmeniz gereklidir. Son olarak doğum tarihinizi gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz.
Bağ-Kur’a bağlı olan vatandaşlar hesaplama programına giriş yaptıktan sonra ilk olarak T.C. kimlik numaralarını girmeleri gereklidir. Daha sonra kurumunu seçmelidir. Son olarak güvenlik kodunu da girdikten sonra hesaplama işlemini gerçekleştirebilirler.
Emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar da aynı şekilde kendileri için düzenlenmiş olan hesaplama programına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra derece, kademe ve ek gösterge bilgileri girilmelidir. Hizmet yılı, hizmet ayı, kıdem yılı ve ikramiye yılı bilgileri de girilmelidir. Bu işlemlerden sonra hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Emekli olduktan sonra ise emekli maaşı sorgulama işlemi ile birlikte emekli maaşınız hakkında birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Hangi aylarda ne kadar maaş aldığınızı, maaşınızdaki kesintileri, eklentilerin hepsini emekli maaşı sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemini internet üzerinden E-Devlet sistemi aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz.
E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için sisteme giriş yapmanız gereklidir. Ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra sisteme giriş yolları karşınıza gelecektir. Bu giriş yollarından istediğinizi seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Vatandaşlar genellikle E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmektedir.
Bu giriş yolunu seçtikten sonra giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. Sisteme girişinizi gerçekleştirdikten sonra ana sayfada yer alan e-hizmetler bölümüne girmelisiniz. Bu bölümden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra alt bölümlerinden bağlı olduğunuz kuruma göre emekli maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.