Gazete Vatan Logo

Ehliyet yenileme son tarihi ne zaman? | Ehliyet yenileme ücreti

Ehliyet yenileme son tarihi ne zaman? Ehliyet yenileme son gün ne zaman? Ehliyet yenileme ücreti ne kadar soruları 2020 yılına günler kala vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Milyonlarca araç kullanıcısını etkileyen ehliyet yenileme sürecini sizler için derledik. İşte detaylar…

Ehliyet yenileme son tarihi ne zaman? | Ehliyet yenileme ücreti

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeyle ehliyet, kimlik, pasaport değişikliği zorunluluğu 1 Ocak 2017 yılında getirilmişti. Ehliyet yenilemesini henüz yapmayan ve 2020 yılı için geçerli zamlı harçları ödemek istemeyen vatandaşlar 2020 yılının başlamasına günler kala, ehliyet yenileme sürecini araştırıyor. Peki, Ehliyet yenileme son tarihi ne zaman? İşte detaylar…

EHLİYET YENİLEME SON TARİHİ NE ZAMAN?

Yeni çipli kimlik kartları, ehliyet ve pasaport ile ilgili değişiklik kararı, 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe girdi, ehliyete geçmek son tarih ise, 31 Aralık 2020.

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ

Eski tip ehliyet belgelerini çipli olarak yenileme ücreti Polis Vakfı Ücreti 2 TL + Değerli Kâğıt Bedeli 13 TL = 15 TL.

Eski tip ehliyetlerini kaybeden ya da çaldıranların yeni ehliyet çıkarma ücreti: Polis Vakfı Ücreti 2 TL + Değerli Kağıt Bedeli 13 TL = 15 TL.

2019 yeni tip ehliyet belgesini herhangi bir sebepten dolayı yenileme ücreti Polis Vakfı Ücreti: 30 TL + Değerli Kağıt Bedeli: 166 TL = 196 TL.

Haberin Devamı

Yeni döneme ait çipli sürücü belgesini herhangi bir sebeple yenilemek isteyenlerin yani soyadı değişikliği, yıpranma, kayıp, çalıntı, vs. gibi işlemler için ödeyecekleri ücretlerdir. Bu da toplamda 196 TL.

2020 yılında ise, B sınıfı ehliyet harcı, 751 lira olacak.

EHLİYET DEĞİŞTİRMEK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Kimlik Belgesi (Nüfus Cüzdanı - Yeni Kimlik Kartı ya da Pasaport)

Eski sürücü belgeniz

Yeni çıkarttığınız Sürücü Sağlık Raporu

Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı makbuzu

2 adet biyometrik fotoğraf

Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan

Adli Sicil Belgesi (Adliyeden alınacak olup Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir.)

Ayrıca Nüfus Müdürlüğünde vereceğiniz parmak izi

Belirtilen bu evraklar, ehliyet yenilemede, eski tip sürücü belgesini değiştirmede, kimlik bilgisi değişiminde, yıpranma nedenli değişimde ya da kayıp çalıntı nedeniyle değişimde geçerlidir.

EHLİYETİNİZİ YENİLEME BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Ehliyet yenileme süreci belli başlı bir süreci takip ederek ilerler. Ehliyet yenilemek için öncelikle randevu alınmalıdır. Randevu işlemi, ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi ya da internet sayfası üzerinden alınabilir. Ehliyetini online olarak almak isteyen vatandaşlar, https://randevu.nvi.gov.tr/#/nvi/randevu-al linkine tıklayarak, Nüfus Müdürlüğü'nün randevu sistemine giriş yapın ve randevunuzu alın.

Haberin Devamı