E-Okul VBS devamsızlık ve sınav sonucu öğrenme
Milyonlarca öğrenci, öğretmen ve veli, 2007 yılından beri karne dönemlerinde ve yazılı sınavlardan sonra E-Okul’a başvurmaktadır. E-Okul’un kolaylık sağlayan bütün özelliklerini ve giriş yollarını haberimizde tüm detaylarıyla bulabilirsiniz.
E-Okul sisteminin eğitim öğretim hayatını, içinde bulunan herkes için kolaylaştıran en iyi özelliği, idareci ve öğretmenler, veliler ve öğrencilere giriş imkanı sunmasıdır. Öğretmenler ve idareciler, artık her öğrenci için ayrı ayrı elle dosya tutmak yerine, yazılı sınavlar ve ortak sınavlar dahil tüm notları sisteme girerek, süreci kısaltabilmektedir. Öğretmen ve idareciler, öğrencilerin kayıt yenileme, kayıt yapma ve kayıt silme işlemlerini, eğer varsa nakil işlemlerini kendilerine özel girdikleri E-Okul ekranından yapabilmekteler. Öğrencilerin okul içinde, öğretmenleriyle ve diğer öğrencilerle olan davranışlarını, öğretmen ve idareciler gözlemleyip bu bilgileri de E-Okul sistemine işleyip, her öğrenci için ayrı ayrı başarı grafiklerini hazırlayabilir, öğrencilerin hangi dönem nasıl bir başarı ortalaması yakaladığını görebilir.
E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!
E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
E-Okul, Okul Yönetimleri, Veliler ve Öğrencilere Ayrı Ayır Özel Giriş İmkanları Sunar
E-Okul sisteminin velilere tanıdığı ayrıcalık ise birçok sorunun üstesinden gelmektedir. Velilerin yıllar boyu veli toplantıları ve özel öğretmen görüşmeleri ile aldıkları öğretmenlerin çocukları ile ilgili görüşlerini, e-okul üzerinden her öğrenci için ayrı olarak alabilirler. Üstelik bu özellik öğrencilere kapatılmıştır, yalnızca veliler görebilmektedir. Böylelikle, yeterli zamanı olmayan, çalışmak zorunda olan ve iş hayatında yükü fazla olan kadınlar ve erkekler, E-Okul’un Veli Bilgilendirme Sistemi özelliklerinden faydalanarak çocukların okuldaki durumlarını gözleyebilir ve öğretmenlerden bu sistem üzerinden görüş alabilirler.
Öğrenciler ise, TEOG ve Devlet Parasız Yatılı sınavları gibi ortak sınavları ve okullarındaki tüm yazılı ve sözlü sınav notlarını, E-Okul sistemi üzerinden takip edebilirler ve başarı veya başarısızlık durumlarını gözden geçirebilirler.
Kısaca E-Okul Üzerinden Yapılabilen İşlemler
E-Okul üzerinden eğitim öğretim hayatını ilgilendiren tüm işlemlerin yapıldığından bahsetmiştik. Bu işlemler kısaca şöyledir; öğrencinin güncel ve geçmiş yıllardaki, tüm devamsızlık bilgileri, yazılı ve sözlü sınav notları, tüm sınavların tarihleri, karne ortalamaları, yıl sonu başarı ortalamaları ve şube başarı notları, karne hesaplama özelliği ve takdir teşekkür gibi belgelerin hesaplanabilir olması, başarı grafikleri ve davranış durumu, nakil ve kayıt işlemlerinin tamamı. Ayrıca, diğer birçok duyuru ve bilgi de öğrenciler, veliler ve öğretmenler ile E-Okul üzerinden paylaşılabilir. Ayrıca, tüm bu bilgilere erişebileceğiniz, IOS ve Android işletim sistemini kullanan cihazlara özel mobil uygulama da geliştirilmiştir. Bu uygulamayı cihazınızın türüne göre Apple Store veya Google Playstore’dan indirip telefonunuza otomatik yükleyebilirsiniz, üstelik bu uygulama ücretsizdir ve yukarıda saydığımız bütün bilgileri alabilirsiniz.
E-Okul Sistemi’ne Nasıl Giriş Yapabilirim?
Lise son sınıfa kadar bütün öğrenciler ve öğretmenleri, E-Okul sisteminden yararlanabilir. E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi üzerinden, E-Okul sistemine giriş yaptıktan sonra, veli bilgilendirme kısmında, velilerin doldurması gereken alanlar doldurulmalıdır. Daha sonra öğrencinizin okul numarası, T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodunu girdikten sonra, E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne giriş yaparak öğrenciniz hakkında tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. İdareci ve öğretmen girişi için ise, yine e-okul sistemine Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden giriş yaptıktan sonra, okul tarafından verilen kullanıcı adı, belirlediğiniz şifre ve resimde verilen güvenlik rakamlarını ilgili alanlara girerek giriş yapabilirsiniz.