Gazete Vatan Logo

E Okul Üzerinden Nakil Ve Kayıt İşlemleri Yapılmaktadır

MEB tarafından öğrenci veli ve eğitimcilerin hizmetine sunulmuş e okul uygulaması ile bir çok işlem yapılmaktadır. E okul kayıt ve nakil işlemleri bunlardan bazılarıdır. E okul işlem detaylarına bakalım.

E Okul Üzerinden Nakil Ve Kayıt İşlemleri Yapılmaktadır

E okul sistemi kullanılarak öğrencilerin nakil ve yeni kayıt işlemleri yapılmaktadır. Nakil işlemleri özellikle okul kayıt döneminde sıklıkla başvurulan işlemler arasında yer almaktadır. E okul sadece ilkokul öğrencileri için değil tüm eğitim öğrenim hayatına devam eden öğrenciler için geçerlidir. E okul kullanabilecek olan öğrencilerin eğitim sınırı üniversitedir. Bu açıdan üniversite öğrenimini ve daha üst öğrenime devam eden öğrenciler dışında kalan tüm öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulmuş olan e okul eğitim portalını kullanabilir. İlgili portalda öğrencilerin not bilgileri gibi detaylı eğitim durumları görüntülenmektedir. Bu açıdan kolay bir şekilde not bilgilerine ulaşmak isteyen öğrenciler e okul sistemine giriş yapabilir. Yapılacak olan giriş sonrasında ise işlemler kolay bir şekilde e okul üzerinden gerçekleştirilebilir.

Haberin Devamı

E okul lise girişi sayesinde lise öğrencileri de sisteme erişim sağlayabilmektedir. Lise öğrencilerinin daha yoğun olan derslerindeki başarı durumları ve not bilgilerinin takip edilmesi zor olduğu için e okul bu konuda büyük bir yarar sağlamaktadır. Öğrencilerin girdiği tüm sınavların notları ve aldıkları notlar sistem üzerinden yapılacak olan işlemler sayesinde görüntülenebilmektedir.Sadece öğrenciler değil, veliler de belirtilen şekilde giriş yaptıktan sonra öğrencilerin not bilgilerini görüntüleyebilmektedir. Bu açıdan veliler için de büyük bir kolaylık sunulmuş durumdadır. Giriş konusunda herhangi bir limitin olmaması ve ücretsiz olarak kullanıma sunulması sebebiyle e okul girişleri yoğun olarak yapılmaktadır. Bu açıdan sizler de e okul için belirtilen şekilde giriş yaparak kolayca sistem üzerinden bilgi sağlayabilirsiniz.

Okul portalı cep telefonları üzerinden de kullanıma sunulmuştur. Bu açıdan akıllı cep telefonlarına kurulacak olan uygulamalar sayesinde istenildiği zaman mobil olarak bilgilere erişim sağlanabilmektedir. Bu konuda ilk olarak resmi olarak uygulama marketlerde yayınlanmış olan uygulamaların cep telefonlarına indirilmesi ve kurulması gerekmektedir. Kurulum işlemlerinin ardından ise uygulamanın açılması ve giriş bilgilerini girilmesi yeterli olacaktır. Bu sayede ekranda yayınlanacak olan menü üzerinden seçimler yaparak mobil olarak da bilgi sağlanabilir.

Haberin Devamı