Gazete Vatan Logo

E Okul TEOG Nakil Sonuçları Öğrenme

TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından sıra nakil işlemlerine çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte e okul üzerinden TEOG nakil işlemleri ile ilgili bilgi alınabileceği belirtildi.

E Okul TEOG Nakil Sonuçları Öğrenme

Liselere geçiş sınavının yapılmasının ardından tercihleri tutmayan ya da nakil edilmek istenen öğrencilerin başvuruları değerlendirildi. Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden yapılan başvurularda öğrencilerin nakil işlemleri gerçekleştirirken bu konuda resmi açıklamalarda yapıldı. Öğrencilerin nakil işlemi sonuçlarının online olarak okul portalı üzerinden öğrenebileceği belirtilirken e okul giriş yapan tüm veli ve öğrencilere bu konuda gerekli bilgileri sağlayabilecek. Eğitim portalının kullanıma sunulduğu ilk günden itibaren büyük bir kolaylık sağlanırken yerleştirme ya da nakil gibi işlemlerde kullanılarak vatandaşların bilgi almasını sağlamaktadır. Bu açıdan TEOG nakil işlemlerinde de TEOG üzerinden bilgi sağlamak isteyen öğrenci ve veliler e okul sistemine kullanabilmektedir.

E OKUL VELİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

MEBBİS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

MEB SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

E okul girişi yapmak isteyen veli ve öğrencilerin öğrencilerin TC kimlik numarası ile birlikte okuldaki numaralarını şifre olarak girmeleri gerekmektedir. Belirtilen bilgilerin girilmesi ile birlikte öğrenci profili üzerinden e okula ulaşım sağlanmış olacaktır. Bu sayede açılan portalda yer alan menü üzerinden yapılacak seçimler ile birlikte gerekli olan bilgiler öğrenilebilmektedir. Bu açıdan internet üzerinden yapılacak işlemler ile birlikte kolay bir şekilde gerekli olan bilgilerin sağlanabileceği e okul kolaylık sağlamış durumdadır. Sizler de e okul üzerinden belirtildiği gibi giriş yapabilir ve öğrencilerin tüm eğitim durumu hakkında bilgi alabilirsiniz. Okul portalı tüm tarayıcılar ile uyumlu bir haldedir. Bu açıdan bilgisayar üzerinden yapılacak olan giriş işlemlerinde herhangi bir uyumsuzluk sorunu yaşanmayacak ve tüm vatandaşlar kolay bir şekilde e okul üzerinden bilgi alabilecektir.

Haberin Devamı

Okul portalı sadece lise dönemindeki öğrenciler için değil tüm eğitim ve öğretimin ilk kademelerindeki öğrenciler için geçerlidir. Bu açıdan herhangi bir kısıtlama olmadan alınacak olan bir bilgi olduğunda direk e okul üzerinden erişim kurulabilir. Üstelik eğitim alanında büyük bir yenilik getiren ve kolaylık sağlayan e okul tamamen ücretsiz olarak açıldığı için herhangi bir sorun olmadan ihtiyaç halinde kullanılabilir durumdadır.

Haberin Devamı